Annons
Annons

Volang tipsar: Detaljer hemma.

Idag tänkte jag tipsa om en av mina finaste inredningsböcker, nämligen Detaljer Hemma av Annika Huett och Ulf Huett Nilsson. Den är så himla inspirerande och välgjord och en sådan bok jag kan ta fram när som helst och kolla i, för att det känns som att jag hittar något nytt i den varje gång.

Annons

Den är uppdelad i olika kaptitel efter de olika rummen i ett hem (kök, sovrum, arbetsrum osv) och varje kapitel är fullspäckat med både fina överblicksbilder och detaljbilder som gör att man vill kolla på varje uppslag i flera minuter för att inte missa något. Dessutom är det ingen text i boken utan bilderna får tala helt för sig själv, vilket jag också gillar. Det blir liksom som ett enda långt blogginlägg eller som ens favoritmapp på Pinterest där man bara samlat sin absolut bästa inspiration.

Mitt favoritkapitel är det med bilder från olika kök. Här hittar man inspiration i form av vackert retroporslin, blommiga tapeter, rutiga golv och färgglada burkar.

I kapitlet ”Sovrum” har man fokuserat på detaljer som tjusiga galgar, garderobsväggar och olika sorters sängbord, bland annat.

Och i kapitlet om olika arbetsrum bjuds det på inspiration i form av fina pennställ, moodboards och organisation.

Dessutom finns det kapitel med både badrum och utomhusmiljöer vilket känns som en rolig bonus. Boken Detaljer Hemma kom 2011 och gavs ut av Max Ström, jag vet att den finns på Designtorget bland annat om ni är sugna på att kolla in den mer.

The book Swedish Details written by Annika Huett and Ulf Huett Nilsson is one of my favorite books in the genre Interior design. It focuses in retro styled homes and since there´s no text in it, it feels like looking through your absolute favorite Pinterest map or like reading a blog post that is just perfectly assembled. I really, really like it!

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

  • madeleine

    älskar också den boken!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar