Annons
Annons

Veckans två bästa inlägg.

I veckan som gått har jag läst två inlägg på två olika bloggar som gjort mig himla glad och väldigt ledsen på samma gång. Glad för att viktiga frågor uppmärksammas av smarta människor i min omgivning. Men ledsen för att det känns som att det är alldeles för få personer som nås av de här viktiga tankarna och orden.

Annons

Jag önskar att man kunde göra mer! Att man kunde få människor att öppna ögonen och ta sitt ansvar. Se konsekvenserna av sina handlanden och agera utifrån de istället för utifrån vad som är bäst för just dem, just nu.

 Screen shot 2013-09-15 at 10.51.54 AM

Här hittar ni de där inläggen som jag tycker så mycket om och som jag  vill sprida vidare.

Isabelle Pedersen som skriver om det här med bloggning och konsumtion.

Och så Emma på Emmas vintage som skriver om miljön och om varför det aldrig kommer säljas strumpbyxor som inte går sönder.

live

Vad tänker ni om det här? Har ni några bra tips på hur vi till exempel ska få vår föräldrageneration – eller de vänner som inte tar till sig av de här argumenten – att börja sopsortera, att välja gammalt istället för nytt eller att betala 3 kr mer för den ekologiska mjölken i mataffären? Berätta gärna i så fall!

translation

This post is about consumption, the environment and the feeling of being totally powerless when it comes to make things better. Click the translation button for reading it in your language. 

Illustrationerna kommer från The Painted Arrow/ The illustrations are created by The Painted Arrow.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

  • Helena – amelia.se

    Bra att även du belyser detta! Jag håller med dig helt och fullt. Jag är av tron att jag vill fylla mitt hem och garderob med saker som jag faktiskt ska använda, i flertalet år. Vi har flyttat till ett stort hus men vi kommer inte fylla det med möbler bara för att för att fylla, utan det ska få växa fram. Varje inköp ska kännas och längtas efter. Det finns många vackra hem men jag ser vackra show room och inga riktiga hem. Där frukostfrallor och lego får ta plats. Inte bara snygga vaser som är ”det senaste” och borta i källaren efter ett halv år.

  • Fru Vintage

    SÅ bra skrivet av er alla 3! Mycket viktiga inlägg! Fru Vintage ger sig på lite tips i ämnet på sin blogg idag….. Stor kram

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar