Annons
Annons

Världens godaste körsbärsmazariner.

Det är många som frågat efter vad för sorts kakor jag bakade till Chaplins namngivningsceremoni och självklart ska jag dela med mig! Det värsta jag vet är när folk inte vill dela med sig av recept eftersom de gått i arv i generationer och så vidare. Varför ska man ha saker för sig själv när man kan dela med sig?! Nej, sånt gillar jag inte.

Så här kommer därför receptet på den kaka som tog slut snabbast – nämligen körsbärsmazariner.

mazarin

Världens godaste körbärsmazariner

Annons

Till 16 st behöver du:

3 dl vetemjöl

3 msk strösocker

0,5 tsk bakpulver

100 g smör

1 st ägg

Fyllning:

250 g mandelmassa, riven

1⁄2 dl strösocker

125 g smör, rumsvarmt

2 st ägg

1 dl körsbärssylt eller -marmelad

Glasyr:

2 dl florsocker

1,5 msk vatten

1 krm röd hushållsfärg

mazarin1

Så här gör du:

Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar och kör till en smulig massa. Blanda ner ägget och kör snabbt till en deg. Tryck ut degen i mazarinformar. Låt stå i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 200°.

Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget. Lägg en klick körsbärssylt i botten på varje form. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen 15-18 min. Låt svalna.

Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut över mazarinerna. Garnera med färska körsbär. (Obs! Jag tyckte det blev alldeles för lite glasyr så vill du ha ett ordentligt lager glasyr på mazarinerna så dubbla receptet).

mazarin2

Lycka till!

Receptet kommer från början från Arla.

Första bilden har jag tagit. Bild 2 och 3 har Emma tagit.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (100)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

  • Emilia Leide

    Härligt med bakinspiration! Dessa måste ju också prövas!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar