Annons
Annons

Tisdagstips; kurs i hur man knyter sin egen ampel

Förra veckan var jag på en så rolig kurs hos Mimmi Staaf. Det var hon och Josefin – som driver Betonggruvan – som höll en workshop ihop i hur man knyter amplar i makramé.  Superinspirerande, inte alls så svårt och väldigt användbart!

Just nu är kurserna slutsålda men nya datum kommer lanseras inom kort.

Annons

Och för er som inte bor i Stockholm kan de säkert tänka sig att besöka just din stad om man frågar snällt och det finns ett större intresse.

Så här såg det ut den kvällen när jag och Lollo var där.

mimmi2

Det här var de som proffsen Mimmi och Josefin knutit. Jag fastnade för den gula varianten och bestämde mig för att göra en som var lik den – fast på en kruka. Ska testa hemma och göra på glasburkar. Tänker mig att det kan bli hur fint som helst att plantera t ex hyacinter i nu till jul.

mimmi13

Den här underbara personen var alltså mitt sällskap. Och henne lika underbara mage.

mimmi14

Två stycken krukor skulle vi ha med oss var. Först var det basic-varianten som skulle knytas.

mimmi12

Älskar att det ser så svårt ut men att det var så himla enkelt när man väl fått in rutinen!

mimmi9

Efter ett tag var det dags för fika.

mimmi5

Och jag passade på att kika runt lite i Mimmis butik.

mimmi7

mimmi8

SÅ mycket fint.

mimmi10

Sen gav vi oss på den lite mer avancerade vimpeln. Lollo testade vilket band som skulle bli finast till hennes kruka.

mimmi11

Det fanns en hel del att välja på.

mimmi3

Själv blev jag kär i det gröna (surprise) och knöt så det stod härliga till.

mimmi1

Och så här fint blev det! Lollos alltså. Mina tänkte jag visa upp när de fått en plats hemma.

Och apropå tisdagstips. Om ni inte hittar just en kurs i makramé så vill jag tipsa om att gå på kurs överlag. Så himla bra grej att bota vintermörkret med! Jag gick därifrån hur glad och inspirerad som helst. (Här hittar ni t e x några finfina kurser och snart lanserar vi ännu fler).

translation

Last week I was on such a fun workshop at Mimmi Staaf’s. It was she and Josefine – that runs The Concrete Mine – who held a workshop together in how to tie hanging baskets in macramé. Super inspiring, not nearly as difficult as it looks like and very useful!

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (5)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

  • Hejregina

    Alltså var kommer lollos andra kruka ifrån? Så perfekt!

    • Ja visst är den underbar? Den är köpt hos Mimmi Staaf så kolla i hennes webbshop!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar