Annons
Annons

Somrigt iste med jordgubbar och citron.

När jag var i Mariefred i helgen drack jag ett underbart gott istesom jag inte kunnat sluta tänka på sedan dess. Så jag gjorde ett försök att återskapa receptet i går och det blev faktiskt väldigt bra. Självklart måste jag därför dela med mig av det! Hoppas ni gillar det lika mycket som jag.

Annons

Somrigt iste med jordgubbar och citron

För en kanna iste behöver du:

ca 1 liter vatten

3-4 st tepåsar eller 5 tsk teblad av ditt favoritte (jag valde ett grönt, fruktigt te till mitt iste)

0,5 dl strösocker

färska jordgubbar

citron

is

iste, recept iste, iste med jordgubbar och citron, iste med jordgubbar, iste recpet enkelt, volang iste,

Så här gör du:

Koka upp vattnet och låt tepåsarna dra i vattnet i cirka 5 minuter.

Tillsätt sockret och rör om så att sockret löser upp sig. Låt svalna.

Häll över i en kanna, tillsätt jordgubbar, citron och en massa isbitar. Klart!

Here’s my very own (favorite) recipe for ice tea! Click the translation button for reading it in your language.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

 • Nanna

  gott! och vilka vackra bilder!

 • Queen of Kammebornia

  Mmm, iste är ju så härligt gott på sommaren, och vad fint med jordgubb i 🙂

 • I mitt huvud

  Låter svalkande och gott! Och det är jättefina bilder!

 • Frida

  Ser läskande ut. Ska absolut testas!

 • VisaLiza

  Jordgubbar har jag inte testat i iste. Klart att det passar bra. Min favorit är annars lime och ingefära! Liza

 • Pingback: 5 favoriter just nu. | Volang()

 • Pingback: Sommarlistan. | Volang()

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar