Annons
Annons

Sommarlista 2016

Jag vet ju att sommaren är i full gång men först nästa vecka börjar min semester. Hurra vad skönt det ska bli! Kommer antagligen jobba lite här och där eftersom mitt jobb och liv är som det är (att vara frilans är ju onekligen lite speciellt – tur för mig att det passar mig så perfekt och att jag älskar det så mycket). Men grejen att inte behöva vara på någon speciell plats – på någon speciell tid – är så härlig tycker jag. Och det mesta jobbet kan jag dessutom göra från såväl ett tåg som i en grönskande park.

Hur som; här kommer ett stycke sommarlista för min sommar 2016. Inspirerad av bästa Emma.

Hur ser dina planer ut för sommaren?

Nästa vecka tar jag som sagt semester och jag och Lollo stänger ner Vintagefabriken för sommaren. Sen åker jag med min lilla familj till våra kompisar Claes och Marlene i Jönköping och umgås. Jag ska också hjälpa dem att fixa lite dekorationer inför deras bröllop i augusti. Så skoj!

Sen blir det också en tur till några andra kompisars lantställe i Hälsingland, konsert med Beyoncé (!) och en tur till Malmö och Österlen.

dukning volanglinda

Annons
Foto av Emily Dahl, styling av mig

Vad ser du mest fram emot i sommar?

Allt! Verkligen. Och att vara hemma i Stockholm mycket. Fullkomligt älskar Stockholm på sommaren. Värmen, folket, dofterna, känslan. Åh. Storstad i mitt hjärta haha.

Ser också väldigt mycket fram emot två dagar och en natt ihop med David. Vi ska på minisemesterÖsterlen när mina föräldrar passar Chaplin. Sova på ett charmigt Bed & Breakfast och besöka några pärlor jag hört så mycket om. Som t ex Mandelmanns trädgårdar!

mandelmanns_kristin-lagerqvist-2704

mandelmanns_kristin-lagerqvist-2737

mandelmanns_kristin-lagerqvist-2741

mandelmanns_kristin-lagerqvist-2758

Foto av Kristin Lagerqvist för Lovely Life

Hur länge ska du vara ledig?

Från och till från och med nästa vecka – och till och med den 16 augusti.

Vad vill du verkligen hinna med?

Att hänga mycket, mycket med David och Chaplin. Äta frukost ihop på olika caféer, ligga i parker och läsa, cykla på utflykter, äta middag på balkongen osv.

chaplin

Vad saknar du i sommarplanerna?

I våras saknade jag en resa utomlands men nu gör jag faktiskt inte det. Tycker vi har fått till en perfekt planering. Och så kanske det blir Lissabon senare i höst istället!

lisbon

Vilken är din bästa sommarfrukost?

Den på ett mysigt café någonstans. Kanske på Petite FranceKungsholmen eller Brioche i Alvik. Eller i en park med croissanter, juice och galet mycket kaffe och brieost. Eller en stor tallrik turkisk yoghurt och jordgubbar med mandelspån på – antingen på vår balkong eller i köket. SÅ gott!

breakfast

Bästa sommarlåten?

Åh. Bra fråga! Lyssnar ganska mycket på Maria Anderssons låt Lift me up just nu och tycker den är alldeles magisk! Så den lär gå på repeat helt klart. Älskade för övrigt Sahara Hotnights när jag var yngre och bodde i Malmö och lyssnade nonstop på deras musik. Kommer ihåg att jag ville vara vara och se ut som varenda en av dem – speciellt på detta skivomslaget. Galet bra förebilder helt klart.

Vad kan gå fel?

Det vill jag inte alls tänka på. Att någon ska skada sig eller att vi ska missa ett tåg eller två.

Vem kommer du vara mest med?

David och Chaplin!

chaplin

Foto av Emma Sundh

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Fika, lunch och middag ute antagligen. Vår stora last – livsnjutare som vi är. Förhoppningsvis en hel del loppisfynd också!

Vad kommer du köpa inför sommaren?

Har köpt ett par skor i dag – och så blev det lite nya kläder när vi var i Göteborg. Känns lagom!

Kommer du bli brun?

Kommer inte aktivt att sola på grund av att det är så väldigt tråkigt  – och så klart både osmart och farligt. Men jag har lätt för att få färg så en och annan fräken lär ju dyka upp.

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?

Njut!

volang-linda

Foto av David Pagmar

Vad kommer du äta?

Mycket härliga sallader, vietnamesiska vårrullar och glass.

 ice cream

Foto av Marielle på Hjartesmil

Vad dricker du i sommar?

Lemonad – det är det bästa jag vet! Och Martini Bianco med is och citron. SÅ gott.

Vad ska du läsa i sommar?

Jag ska läsa min favoritförfattare Richard Yates. Har nyligen införskaffat hans bok Elva sorters ensamhet och den ser jag fram emot att njuta av.

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?

Att den känns så kravlös och bra. Och att jag har så otroligt mycket kul att se fram emot även när den närmar sig sitt slut.

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?

Som lugn, kärleksfull och fin.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (7)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: vo[email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

  • Sandra Bergström

    Linda! Vilken pangbild på dig, du är så fin!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar