Annons
Annons

Sista svaren på frågestunden – cirka 5 månader för sent.

  Har helt missat att svara på de sista av era fina frågor i min frågestund. Förlåt! Här kommer därför de sista frågorna och mina svar på dem. Cirka 5 månader för sent. Men jag älskar när ni frågar mig saker, både på mail och bland kommentarerna. Så fortsätt med det! LOVAR att svara i bättre tid nästa gång.

  Annons
  Anna undrar:

  Hej! Har du någon favoritfilm 2013? All time favourite gar också bra:) Kram

  Den film jag minns allra bäst från 2013 är Blue Jasmine av Woody Allen. Jag hade gått över tiden med Chaplin och var höggravid och kunde knappt röra mig. Jag och David hade varit på BB och fått ett datum om igångsättning några dagar senare och var så trötta på allt. På alla som hela tiden frågade hur det gick och ”om det inte kommit nån bebis”. På min kropp som gjorde så ont och på väntan efter den lille människan som vi längtade efter.

  Så vi bestämde oss för att strunta i allt för en stund och gå på bio. Mitt på dagen och utan någon koll på vilka filmer som gick. Men så hittade vi alltså den här och tyckte så himla mycket om den. Och där och då – mitt under matinéföreställningen – kom de första värkarna.

  Den filmupplevelsen kommer jag aldrig att glömma.

  blue jasmine

  Emy undrar:

  Hej! Jag vill gärna höra om hur du träffade din kille! Älskar kärlekshistorier. Och hur kom ni på namnet Chaplin? Kram 🙂

  Haha vilken rolig fråga! Men jag tror minsann jag väljer att låta det få vara lite privat.

  you

  Men jag kan avslöja att historien innefattar bland annat 3:ans buss, en låt om flygplan, en konsert med underbara bandet The Plan och väldigt många tillfälligheter (ödet?!). Och nu har vi snart varit ihop i nio år så jag skulle säga att det var en vinnande kombination den där.

  Gällande namnet Chaplin – se svaret nedan.

  buss

  Jennie frågar:

  Hej! Jag missade visst sista dagen att ställa en fråga till dig :(. Hoppas det är ok att ställa en fråga ändå såhär några dagar försent . Har du något klädtips till oss med växande gravidmagar?

  Hej Jennie! Jag antar att du fått ditt barn vid det här laget. Hoppas allt gick bra i så fall:) För er andra med växande gravidmagar skrev jag lite om det förra gången jag svarade på era frågor i frågestunden: Svar på era frågor #2; om amningskläder, namnet Chaplin och lite till. Men jag skriver gärna lite om det igen. 

  blus

  Även om jag förespråkar att handla vintage och second hand så kan jag erkänna att det inte var aktuellt när jag var gravid. Inte i andra halvan av graviditeten i alla fall.

  Jag ville ha mjuka, sköna kläder i trikå som inte spände eller tryckte någonstans. De plagg jag använde mig allra mest av handlade jag på Lindex faktiskt. Men mina tips är att kolla efter sköna kjolar med elastisk (eller i alla fall någotsånär töjbar) midja, tröjor och blusar som man kan knyta under magen och klänningar som slutar under knät som magen kan få plats att växa i. Är de för korta kan man inte ha dem lika länge av förklarliga skäl… Bra basplagg som man kan tänka sig att ha under hela graviditet helt enkelt. Och så får man piffa med skärp, halsband och håraccessoarer om man vill det. Även strumpbyxor för gravida och gravidleggings är ovärderliga plagg att ha i garderoben. Men köp en storlek större än du tänker att du ska ha! Jag lovar att det lönar sig. 

  Hoppas ni blev nöjda med svaren. Jag ser fram emot att ha en till frågestund här snart!

  translation

  The answers to some of the questions you asked me in the beginning of the year. Click the translation button to read it in your language.

   

  DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

  DELA (0)
  PINNA (0)

  volanglinda_presentationsbild

  Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

  Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

  Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

  Kontakt: volanglinda@gmail.com

  Portfolio

  Vintagefabriken  Annons

  • Emy

   Hehe jag förstår, vissa saker vill man hålla för sig själv! Men åh vad jag älskade The Plan för nio år sen, eller ja fortfarande faktiskt. Tack för svar & fn blogg! 🙂 Kram

  • Emmie

   Åååh, jag fick tårar i ögonen när jag läste om hur ni gick på bio i väntan på Chaplin, och värkarna kom. Vilken fantastisk grej att få föda barn alltså, jag tänker ofta på hur fantastiskt det faktsikt är, att man lyckades nära en liten bebis i magen i nio månader och sedan föda honom till världen. <3

   • Åh vad fint! Ja fantastiskt är ordet! Det går inte att beskriva det underbara i det. Kram!

  • Pingback: Om i dag, för ett år sedan | Volang()

  Annons

  MER FRÅN ELLE DECORATION:

  Laddar