Annons
Annons

Sammanfattning av 2012; det hektiska och härliga året, del 1.

Kära vänner! Hoppas ni hade ett grymt nyår. Själv hade vi ju fest hemma och det var väldigt lyckat. Ska försöka visa er lite glimtar i veckan hur det såg ut för jag tyckte själv att det var ganska så tjusigt.

För att riktigt kunna hugga in på år 2013 tycker jag det är på sin plats med en sammanfattning av 2012; det mest hektiska och spännande år jag någonsin varit med om. Jag har aldrig upplevt så mycket avgörande saker på så kort tid som under 2012. Väldigt mycket på grund av boken Vintageparty så klart men också på grund av att jag avslutade skolan, flyttade och växte flera meter som människa. Så här såg de första 6 månaderna ut:

Annons

Januari.

portobello roadtulips, portobello road

vintage porcelain, portobello road

I januari åkte jag, min kille och vår kompis Claes till London. Där hade våren kommit och vi gick på marknad på Portobello Road, fikade och shoppade en hel del. Samtidigt började jag min sista termin på Modevetenskapen så jag pluggade en massa och jobbade på Indiska vid sidan av. Jag skrev även min London-guide och fick fin respons på den, bland annat av Hjartesmil som tipsade om den på sin blogg.

Februari.

Februari var månaden då det blev ljusare utomhus och solen visade sig mer och mer. Jag promenerade på Djurgården, hängde med lilla Isolde och firade Emmas födelesedag. Den här månaden började jag, Emma och Lollo också jobba på riktigt med boken som senare skulle bli just Vintageparty. Men det visste vi inte då. Vi bara planerade och drömde över möte efter möte i Midsommarkransen.

Mars.

volanglindavolanglinda

I mars tipsade jag er om vackra bloggar jag upptäckt, som till exempel norska Prydelig. Jag åkte även till Dublin med Frida och Fatima och vi hade en helt underbar resa som jag aldrig kommer glömma. Vi turistade så det stod härliga till, drack öl på pubar och pratade, skrattade och njöt av varandras sällskap.

April.

I april kom påsken och jag pyntade med kvistar av körsbärsträd och färgglada ägg. Jag var också en sväng i Malmö, tog det lugnt och blev bortskämd av mina föräldrar. Vi gick i secondhand-affärer, åt hembakta bullar och så plockade vi ner mitt gamla dockhus från vinden. I slutet av april var det också dags för bröllop! Lollo och hennes Hasse gifte sig en solig lördag på Julita gård och det var en fest utan dess like. Röda sammetsmöbler, pompoms och över 50 stycken blommiga, loppisfyndade kaffekoppar var del av dekoren. Det var SÅ tjusigt.

Maj.

Maj bestod av saftkalas hos min killes moster på Värmdö, kompisbesök från Göteborg och vintagemässan Litte Vintage Lover Fair. Det var också i maj som Norstedts antog vår bok och jag svävade på små moln ungefär varje dag. Samtidigt var jag otroligt stressad över att vi skulle behöva göra klart hela boken under sommaren och att jag samtidigt skulle jobba heltid på mitt vanliga jobb. Vi skrev långa listor, ringde tusen samtal och skrev minst lika många mail till folk som vi ville involvera i boken.

Juni.

vintageparty, vintageparty norstedts, vintageparty mars,Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester, bok volang, vintagebröllop bok, vintagefester, vintagefest bok, temafest inspiration, bröllop inspiration, bröllopsinspiration, vintagebröllop inspirationvintageparty, vintageparty norstedts, vintageparty mars,Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester, bok volang, vintagebröllop bok, vintagefester, vintagefest bok, temafest inspiration, bröllop inspiration, bröllopsinspiration, vintagebröllop inspiration

vintageparty, vintageparty norstedts, vintageparty mars,Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester, bok volang, vintagebröllop bok, vintagefester, vintagefest bok, temafest inspiration, bröllop inspiration, bröllopsinspiration, vintagebröllop inspirationvintageparty, vintageparty norstedts, vintageparty mars,Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester, bok volang, vintagebröllop bok, vintagefester, vintagefest bok, temafest inspiration, bröllop inspiration, bröllopsinspiration, vintagebröllop inspiration

I juni började vi på riktigt med plåtningarna för Vintageparty. Den 6 juni var den allra första gången vi samlade ihop en massa rekvisita och drog iväg på en första fotograferingen på Djurgården. Det var så himla spännande! Det gick också så mycket bättre än vi vågat hoppas på och vi kände oss väldigt duktiga och som att vi var på helt rätt spår. Två dagar senare var det dags igen, denna gång på Rosenhill på Ekerö med Emily Dahl som modell.

I juni var det ju också midsommar och helgen spenderades på Lollos lantställe på Ormö i den sörmländska skärgården. Det var idylliskt så det förslog, med blomsterkransar, sill och jordgubbar.

I morgon kommer del 2 av min lilla sammanfattning. Ha en fin kväll!

Alla bilder är förresten hämtade från min Instagram där jag heter volanglinda.

Here’s a little recap om my 2012, from January to June. Click the translation button for reading it in your language.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

 • Safintjagvill

  Jag har inte följt din blogg så länge, så jag uppskattar verkligen att läsa en sån här fin sammanfattning. Det verkar ha varit ett bra spännande fint och händelserikt år. Massa fina bilder också. Tack! Och gott nytt år..

  Kram Nanna

  • Tack ska du ha! Roligt att vi börjat följa varann tycker jag:) Kram

 • Härliga bilder!

 • Anna M

  Jättekul att se! Tack för att du delar med dig.

 • Marie

  Fint år du verkar ha haft, ser fram emot boken!

  • Ja det var ett fint år faktiskt. Och roligt att höra! Tror inte att någon blir besviken:)

 • Pingback: En litet mirakel och en rapport. | Volang()

 • Så fina bilder!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar