Annons
Annons

Rom dag 1.

Här kommer fotografier från dag 1 i Rom. Det var strålande sol och precis så där varmt så man kunde ta av sig jackan ibland. Det perfekta klimatet kom vi fram till.

Jag är redo för en dag i fina Rom.

Det fanns så mycket vackra hus överallt och jag var självklart tvungen att fotografera dem alla.

Annons

Dekoratören i mig tyckte att det här en väldigt rolig exponering. Inte så fin kanske men rolig.

David läser kartan. Han är så grym på det.

Och även sjukt bra på att hitta de finaste gatorna. Där det finns blommande citrusträd till exempel…

…och fina parker att kolla in i…

…och ännu fler vackra gator.

Sen kom vi fram till Colosseum. Det var riktigt imponerande.

På andra sidan gatan såg det ut så här…

…och så här. Olivträd, klängande murgröna och fåglar som sjöng.

Jag försöker se ljuv ut, det går helt okej.

Vi gick vidare och hamnade i Trastevere som var en supermysig del av Rom. Full av små, trånga gränder, kullersten, restauranger, vackra torg och slitna hus.

Väldigt italienskt eller hur?

Sen blev det kväll och vi gick på restaurang. Åt pasta carbonara och lasagne. Väldigt gott. Lägg märke till duken och brödet, de kostade 6 euro fick vi reda på när vi betalade notan. Vi visste inte om vi skulle skratta eller gråta, haha. Men är man turist så är man.

Finast.

Sen kastade vi mynt i Fontana di Trevi och sen gick vi hem.

Pictures from our first day in Rome.

Foto: av David Pagmar (även här) och mig.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

 • Åh ni verkar ha haft det härligt! Vill också till Rom!

 • Alla dessa underbara kvarter och broar, underbart! Ser fram emot massvis mera bilder! Så mysigt att se : )

 • En otroligt vacker och mäktig stad!

 • Johanna

  Underbara bilder- fin du är;9 Kram Johanna

 • Johanna

  Jag kom hem från Rom igår! Jättefint, men vädret var extremt opålitligt. Från sol och varmt till ösregn och kyla på bara några minuter ibland. Man fick liksom ta med sig kläder för alla slags väder så fort man gav sig ut. Gjorde du några fynd?

  • Vi måste ha åkt om varann precis. Hörde när vi åkte hem att det skulle bli sämre väder så vi kanske hade extrem tur för det var ganska varmt hela tiden faktiskt. Ja, lite fynd gjorde jag allt. Får visa här en dag:) Du då?

   • Johanna

    Ja det gjorde vi nog! Jag lyckades hitta en weekend bag i fint skinn för en tredjedel av vad de kostar i Sverige. Och lite goda ostar och torkad svamp som vi ska prova till helgen. Sedan blir det nog sallad i en vecka för min del. Har nog aldrig ätit så mycket pasta och pizza i hela mitt liv 🙂

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar