Annons
Annons

Paris dag 4; vintageshopping, macaroons och Pearl Tea.

Den fjärde dagen i Paris delade jag och min kille upp oss i några timmar. Jag åkte till det gamla, anrika varuhuset Bon Marché och strosade runt på deras underbara matavdelning. Min kille åkte till kyrkogården Père Lachaise och fotograferade för ett projekt han håller på med.

Annons

Lite olika världar haha. Men jag kan tycka att det är lite härligt att få lov att dela upp sig lite när man är utomlands. Inte minst för att jag älskar känslan av gå omkring själv i en stad. Att låtsas att man bor där och bara är ute på en vanlig promenad en helt vanlig dag. Det är något speciellt med det faktiskt.

paris, tips paris, macaroons, bubble tea paris, pearl tea paris, miss cupake paris, volang paris, volang-linda paris,

Efter våra äventyr möttes vi upp vid Centre Pompidou för att flanera lite. Jag hittade en nyöppnad vintagebutik. Tyvärr fanns det inget där som passade min kropp som för tillfället är något otymplig. Men att titta är ju alltid kul!

paris, tips paris, macaroons, bubble tea paris, pearl tea paris, miss cupake paris, volang paris, volang-linda paris,

Hittade det här fina caféet som jag var tvungen att fotografera. Om jag någon gång öppnar ett fik (en liten dröm jag har) så ska det se ut lite såhär från utsidan. Den perfekta gröna färgen enligt mig.

paris, tips paris, macaroons, bubble tea paris, pearl tea paris, miss cupake paris, volang paris, volang-linda paris,

Macaroons i mängder. Vet att det är lite uttjatat men tycker fortfarande att det är både grymt gott och fint.

paris, tips paris, macaroons, bubble tea paris, pearl tea paris, miss cupake paris, volang paris, volang-linda paris,

Efter ett tag blev jag så lycklig så ni anar inte. Jag hittade nämligen ställe där de sålde Pearl Tea (eller Bubble Tea som det också kallas). Det är det absolut bästa jag vet! Det var min kille som introducerade det för mig när han varit i Taiwan och efter det är jag fast. Har inte hittat det här i Stockholm än och blev verkligen sjukt glad. Lite orimligt glad kanske. Men det är bara så himla gott.

Sen, mina vänner, dog min kamera och jag hade inte med mig laddaren. Så resten av dagarna förblir odokumenterade. Men de var minst lika ljuvliga de som ni kanske förstår. Paris är ju ändå Paris.

Här kan ni läsa om de andra dagarna på min lilla Paris-resa:

Första kvällen och dagen i Paris; gröna drinkar, marknad och pioner.

Paris dag 2; blomstermarknad, boklådor och den perfekta salladen.

Paris dag 3; loppmarknad, Parc des Buttes Chaumont och körsbärspicknick.

Here are my last pictures from Paris. It was a day when I went to the famous department store Bon Marché, drank bubble tea and ate macaroons. All in all another lovely day in Paris. And then the batteries in my camera died and I forgot to bring the charger. Typical. But I can assure you that the last days were just as nice as well.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

  • emy

    Åh om du öppnar kafé vill jag jobba där! Gör grymt kaffe och älskar människor och vintage. 😀 Puss och tack för en fin blogg.

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar