Annons
Annons

Oväntat sött hos Zara.

Oväntad inspiration hittade jag när jag av en händelse ramlade in på klädkedjan Zaras hemsida. Där hittade jag en massa fina bilder av bedårande söta stilleben och

Annons

barnkläder  i deras lookbook.

Screen shot 2014-01-18 at 10.56.56 PM

z4

z2

 Jag tycker väldigt mycket om den lekfulla, snälla och stillsamma känslan i bilderna.

z6 z5   z1

Och – så klart – de grymt fina barnkläderna. De känns precis sådär gammaldags och könsneutrala som jag gillar.

Screen shot 2014-01-18 at 10.58.31 PM

Screen shot 2014-01-18 at 10.58.46 PMScreen shot 2014-01-18 at 10.56.22 PM

Screen shot 2014-01-18 at 10.56.44 PM

Och jag tänker att det finns hur mycket fint där som skulle passa lille Chaplin som hand i handske.

Screen shot 2014-01-18 at 11.03.52 PMScreen shot 2014-01-18 at 11.19.17 PM

 Screen shot 2014-01-18 at 11.04.39 PM

Screen shot 2014-01-18 at 11.04.52 PM

Men egentligen har jag aldrig haft så värst mycket till övers för Zaras butiker tidigare utan upplever dem som extremt stökiga och med otrevlig och stressad personal. Men efter att ha sett det här fina överväger jag att ge kedjan en till chans. Vad säger ni? Har ni handlat barnkläderZara? Och vad tycker ni i så fall?

translation

I recently fell for these very cute pics from Zara’s lookbook. Perhaps I have to plan one of the Zara shops a visit very soon. You like?

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

 • Maria

  Har aldrig handlat kläder där till mig själv men dom har fantastiskt mycket söta barnkläder, främst för de minsta. Tänk dock på att det är små storlekar och ofta speciella tvättråd på kläderna.

 • Emilia Leide

  Åh. Såg detta på Pinterest innan jul och passade på att besöka Zara på emporia. Dock var det inte alls samma utbud som på hemsidan. Men kom ändå därifrån med två fina byxor och en mjuk fin flanellskjorta i bästa julfärgerna. Men stl 68 var mer som stl 62.

 • Fina Frun.se

  Efter att ha bott i Spanien i många år och då Zara var en av mina favoritbutiker, så blev jag extremt besviken då kedjan äntligen kom till Sverige för några år sedan. Det är inte alls samma grej! I butikens hemland är personalen alltid oerhört hjälpsamma och trevliga, sortimentet spännande och välordnat och priserna mer logiska.
  Håller med om att bilderna är ljuvliga 🙂
  kram/
  finafrun.se

 • Frida

  Jag läser din blogg sen ett tag, men brukar inte kommentera, trots att jag många gånger har jag tänkt vilken schysst blogg du har och att du verkar va en hyvens typ! Men idag bara måste jag säga nåt, eftersom frågan ligger mig varmt om hjärtat och alltför ofta glöms bort när det diskuteras kläder: Zara och många andra västerländska stora klädkedjor lägger ut klädtillverkningen på underleverantörer. Väldigt ofta har dessa underleverantörer helt usla villkor för sina anställda, som ofta är unga kvinnor. Ett exempel på Zaras inblandning i detta kan du läsa om här: http://www.cleanclothes.org/migrants/stories/slave-like-conditions-at-zara-supplier. Det står var och en fritt att välja om sådana saker ska påverka vart en köper kläder åt sig och sina barn, men det är i alla fall för mig en anledning till att inte handla på Zara.

  • Tack snälla Frida för din kommentar! Väldigt bra läsning men samtidigt väldigt tråkig. Det är för sorgligt att det fortfarande får vara så här. Jag har själv jobbat på Indiska i flera år och har många gånger skämts för de låga priserna som man vet att någon annan får lida för. Är glad att du kommenterade och hjälpte mig att inte välja ett så dåligt alternativ! Tack!

   • Emilia Leide

    Äh fy. Detta visste jag inte! Tack för upplysningen. Jag försöker sträva efter så bra saker som möjligt till lilleman.

 • Petra / Popetotrora

  Jag älskar Zaras barnkläder! Gillar den lite dovare färgskalan och avsaknaden av hysteriska Disney-tryck. Framför allt till min 5-åriga kille har dom mycket fint som man inte hittar någon annanstans.
  Tyvärr är jag inte alls lika imponerad av deras Home-sortiment för barn.

  • Ja men det är precis det jag gillar. Att det inte blir så himla grabbigt och blått och stereotypt. Mer ”Barnen i Bullerbyn” liksom. Men med hänsyn av Fridas kommentar (nedan) känner jag att det nog inte blir så mycket till köp tyvärr.

 • Emmy/ennui.blogg.se

  Du har säkert redan koll på dessa: http://www.caramel-shop.co.uk
  Annars är det ett tips, om du inte redan känner till dem! Tror det är precis din stil. Hur fint som helst. Tyvärr med en prislapp som matchar…

 • Fridolin

  Jag har aldrig tänkt på att Zara har barnkläder och har heller aldrig handlat där sedan kedjan öppnade i Sverige då butikerna varit röriga och kläderna ofta sett halvdanna ut på galgen. Blev, som någon annan kommenterade, väldigt besviken när de öppnade i Sverige då jag upplevde deras butiker i Frankrike som mycket mer välordnade och hade en lite exklusivare framtoning. Tycker också kläderna verkar ha sämre kvalitet nu. Sammantaget med det som skrevs nedan lär jag nog inte gå dit nu heller. Trist för jag håller med dig om att barnkläderna i inlägget är superfina.

 • Anna

  Nu är jag ju väldigt sent på det, men iaf. Jag handlade förr på Zara och gillade deras utbud, men efter chockad sett Uppdrag granskning på svt om Zara, så aldrig att jag vill gynna ett sådant företag. Mer finns att läsa här: http://www.svt.se/ug/20120321060059/anstallda_pa_zara_vittnar_om_egna_chefernas_mobbning

  • Tack snälla för din kommentar! Jag kommer absolut inte handla på Zara efter alla era kloka kommentarer på detta inlägg. Det är verkligen en djungel det här med vart man ska handla och inte. Uppskattar all guiding jag kan få och då är det ju bra att vi hjälps åt med att upplysa varann. Så tack igen;)

 • Pingback: Bloggtips; April and May Mini. | Volang()

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar