Annons
Annons

Önskeinlägget; om drömmar, visioner och världens kanske bästa punkband

Lika mycket som jag vill att lille Chaplin ska få växa upp i en värld där det finns blommande fält, hav som går att bada i och mat utan gifter och läskiga tillsatser – lika mycket vill jag att han ska veta sitt – och andras värde.

Annons

Självklarheter som vi alla vid det här laget borde leva efter men som många av oss inte gör. För att det är lättare att titta bort, hålla för öronen och se till sitt eget bästa istället för att agera, säga ifrån och tycka till när man borde göra precis tvärtom.

4128997144_912e6cbc61_b

För ett tag sedan bad jag er att önska inlägg här på bloggen och ett av önskeinläggen var att jag skulle berätta om någon jag ser upp till och jag tänkte passa på att viga det här inlägget åt dem. Även om det kanske inte har så mycket med inredning att göra. Jag är ju liksom mer än så – som ni så klart vet.

05-19556.tif

Just nu ser jag nämligen upp till 4 tjejer i 20-årsåldern. De kallar sig Matriakatet och spelar punk som handlar om hur vår värld ser ut just precis nu. Hur hård och kall den ofta är och hur besvikna de är på den. Och det slår mig – när jag lyssnar på dem – att inte mycket hänt sedan jag var i deras ålder och kände samma sak.

Att jag inte blev tagen på allvar för att jag var tjej, hur begränsad världen tedde sig och hur jag alltid, alltid var – och i allra högsta grad är fortfarande– tvungen att göra saker minst dubbelt så bra som killar för att ens räknas överhuvudtaget.

Skärmavbild 2014-08-28 kl. 20.25.33

Och det jag imponeras av – och ser upp till – är hur de gör sin grej med en passion, en glöd och ett engagemang som är så genuint och rent att inget annat kan komma i dess väg. Och jag önskar och hoppas att Chaplin kommer bli precis som dem när han blir stor. Jag ska göra mitt bästa för att det ska hända.

Just nu håller Matriarkatet på att spela in sin debutskiva och de behöver lite bidrag för att kunna släppa den. Därför har de startat en insamling där man kan donera pengar mot att man får en skiva, en specialtryckt t-shirt eller en dejt med bandet som tack. Väldigt många har gett väldigt mycket men det fattas lite grann. Så jag tänkte på er. För jag vet ju att många av er har ganska så mycket punk i sig – precis som jag. För även om vi gillar pasteller, vackra blombuketter och stormönstrade tapeter så står ju drömmen om en bättre värld än högre upp på önskelistan, inte sant?

Här hittar ni Matriarkatets insamling samt en sneak peak på en dokumentärfilm som kommer släppas i samband med skivan. Hoppas ni hakar på!

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: volanglinda@gmail.com

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

  • Anna Larsson

    Härligt inlägg! Kram

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar