Annons
Annons

Om varför mitt kök just nu är fullt av rosa minimaränger.

Den här veckan står bakning högt upp på schemat. Och i dag var det ungefär 80 st rosa minimäränger som tillverkades.

m2

Anledningen är förstås fredagen den 9 maj. Dagen då Vintagefabriken funnits i exakt ett år. Hjälp alltså! Tänk vilket år. Mycket kul – men också mycket tråkigt och tungt har hunnit hända under de här 365 dagarna.

Annons

m1

Men på fredag väljer vi att fokusera på det bra! Vi har öppet i butiken hela dagen och festar till det med fina erbjudanden och godsaker att äta på. Och på kvällen blir det bubbel och kakor för inbjuda vänner och bekanta. Det blir kul det! Läs mer om ettårskalaset (och vår roliga tävling) på vintagefabriken.se.

m4

För övrigt var det sjukt enkelt att göra minimaränger. Mycket enklare än jag trodde! Här är receptet jag använde mig av (lånat från Baka.se)

Ingredienser (för ca 40-50 st minimaränger):

3 st äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika
Gör så här:

Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke. Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min. 

Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till. Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande tills allt socker är blandat med äggvitorna. Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och du kan vända bunken upp-och-ned utan att marängsmeten rinner ut. Vill du färga marängerna med någon färg är det nu du i så fall tillsätter några droppar karamellfärg. 

Fyll en sprits med smeten och spritsa ut maränger i valfri storlek på pappersklädda plåtar (det går åt 2 plåtar).
Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme, men varmluft är att föredra eftersom man då kan grädda båda plåtarna samtidigt) i ca 50 min-1 timme beroende på storlek. Plocka ut en maräng och smaka på den för att se om den är klar innan du tar ut hela plåten.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: volanglinda@gmail.com

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar