Annons
Annons

Om semlor – världens kanske godaste bakverk.

 Även om inte fettisdagen infaller sig förrän den 4 mars i år känner jag mig väldigt sugen på att frossa i semlor redan nu. Det kan vara det godaste jag vet. Eller något av det godaste i alla fall. Än så länge har jag alltid hållit mig till den traditionella varianten med grädde och mandelmassa men detta år ska jag verkligen testa något nytt recept.

semla recept

Tyckte att den här varianten såg himla god ut. Med smördegsbotten á la wienderbröd istället för den vanliga vetebullen.

se2

Eller så kanske det blir Linda Lomelinos chokladvariant med nutellafyllning? Verkar syndigt gott.

s1

Det är väl egentligen bara fantasin som sätter gränser – som det brukar heta. Jag tänker mig att en semla med citrongrädde och blåbär eller kanske en med hallonsylt och vaniljkräm också skulle vara kul att testa.

Sitter ni på några bra recept kanske? Tipsa mig gärna!

Klicka på bilderna för att komma till källan.

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: volanglinda@gmail.com

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar