Annons
Annons

Om jag hade ett café…

I bland brukar jag dagdrömma om saker jag vill göra i mitt liv. Även fast jag är så himla nöjd med allt just nu finns det alltid något runt kröken som lockar. I tanken alltså. Länge, länge har jag velat ha ett alldeles eget café. Jag drömmer om att få inreda det precis som jag vill, planera för alla ljuvliga bakverk som ska säljas där, alla roliga event man kan där och så vidare och så vidare.

Därför har jag skapat ännu en (!) mapp i Pinterest. Den heter If I had a café och ser ut lite såhär:

Annons

Fotor0928183314

Jag tänker att det ska finnas mängder av färgglada bakverk där. Och det godaste kaffet. Dessutom ska man ska kunna köpa med sig allting hem i de finaste kartongerna.

Udda porslin i öppna hyllor.

Spännande smörgåsar med smakkombination man inte ser överallt annars. Någon torr ciabatta kommer aldrig få komma genom dörren där. Det är ett som är säkert.

Loppisfyndat porslin i fina färger och former man blir glad av.

Kanske att bardisken får se ut lite så här.

Eller så här. Griffeltavlan kommer i alla fall finnas där. Helt klart.

På menyn ska det alltid finnas godsaker som french toast, pannkakstårta och sådant som är i säsong. Som äppelpaj på hösten och hallonpavlova på sommaren.

Och så ska man alltid kunna komma in på brunch på helgerna. Sitta vid ett långbord och dela kaffekanna med okända om man vill. Eller vid ett hörnbord själv och läsa sin favoritbok.

I bland kanske man får ett ryck och målar om hela stället. Eller så är det toaletterna som får se ut lite såhär. Med gröna väggar och rutiga golv. Och blomstertapeter.

Ja det var min dagdröm det. Vem vet, kanske blir det på riktigt och ett, två eller fem år. Det spelar inte så stor roll just nu. I bland är det bara härligt att drömma tycker jag. Vad dagdrömmer ni om?

translation

 

Sometimes I tend to daydream about things I want to do in my life. Even though I am so happy with everything right now, there is always something around the bend that attracts. For example, for a long time I’ve wanted to have my very own café. I dream about how I would decorate it, how I would plan for all the wonderful pastries to be sold there and all the fun events to be held  there.

Therefore I started a new board in my Pinterest called If I had a café. It looks a little something like this. Hope you like it!

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

 • Rebecca Adolfsson

  Bra och fin dröm Linda! Som min du vet 🙂 och tack för dina stärkande ord angående caféhistorien. Det värmde, så mycket mer än du kan ana! <3

  Kram, Fröken Hallonsemla

 • Emilia Leide

  Åh. Jag önskar också driva ett café, få bestämma hur det ska se ut och vad som ska säljas. Jag önskar ett mysigt café med loppisporslin och närodlade och ekologiska råvaror. Speciellt eftersom det inte finns något riktigt bra här där jag bor. Sen dagdrömmer jag om att starta en blogg. Alltså en fin och bra och vettig en. Men det blir liksom aldrig av. Å sen vet jag inte vad jag ska skriva.
  Antar att bebisen inte kommit än? Lycka till, när som helst nu!

 • Petra / Popetotrora

  Precis vad jag går och dagdrömmer om också. Jag älskar fina, genomtänkta miljöer och det skulle verkligen vara en dröm att få inreda ett eget fin café. 🙂

 • Linnéa Bergqvist

  Vilken underbar dagdröm och ett fantastiskt collage! Jag brukar ocksåligga och dagdrömma, oftast innan jag skall sova. Skall få tummen ur och göra ett drömcollage att hänga upp på väggen snart tror jag! Drömmar gå ju i uppfyllelse bara man tror på dom 🙂

  //Linnéa

  http://www.thewildrose.se

 • Åh, det där är min dröm också. Eller ja, jag vill ha ett café tillsammans med försäljning av fina saker och gamla böcker. Jag vill även arrangera massa roliga event och kvällar på caféet/affären.

 • Pingback: Till salu i Berlin. | Volang()

 • Pingback: I dag vill jag slå mig ner och dricka te här. | Volang()

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar