Annons
Annons

Om ett dockhus man vill bo i.

Jag har haft en grej för dockhus ändå sen jag var liten och vi hade ett superfint sådant med lampor som kunde lysa och ett kök som hade en ugn med små plåtar fyllda med bullar man kunde ställa in och ta ut.

Annons

Så när jag häromdan hittade de här bilderna kände jag att jag var ju tvungen att dela det med er. För det där med nostalgi, det är fina grejer tycker jag. Kolla bara vad fint:

Ett kök med små rutiga servetter och en kyl som påminnner om en pastellig Smeg-kyl.

Ett vardagsrum; komplett med barvagn, fåtölj och öppen spis.

Till och med ett litet set med garn och stickor på bordet.

Arbetsrum med kontorsstol och böcker i bokhyllan.

På toaletten finns det plats för både badkar, byrå, små gästhanddukar och ännu mindre tofflor. Hur fint?

Ett sovrum med finaste tapeten.

Barnrum med leksaker och dockhus (såklart).

Barnkammare för den minsta familjemedlemmen.

Härligt inte sant? Alla bilder kommer från bloggen Making it Lovely och där hittar man ännu fler bilder och även länkar till andra som inrett minst lika fina små hus.

I found this absolutely adorable dollhouse on the site Making it Lovely and I just had to show it to you. Ever since I was a child I’ve had a thing for dollhouses and these pics made me fell a bit nostalgic. It’s really nice isn’t it? You’ll find more pictures of it here.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

 • Jaaa så fint verkligen..påminner om ett liknande jag hade som barn och jag älskade inredning redan då haha…ha en bra vecka
  Maria

 • Ja så fint! Jag får sån lust att inreda ett dockskåp!!! Ha en fin Onsdag. Kram!

 • Åh vilka fina bilder på ett fint dockhus!

  På tal om något helt annat – jag ska åka till Paris vecka 15 med tre kompisar, ingen av oss har varit där. Vi har fem dagar på oss och vill se så mycket som möjligt, men har ändå en hyfsat begränsad budget. Har du några bra tips på saker vi verkligen måste se, platser som verkligen måste besökas och mat som verkligen måste ätas? Eller några andra bra tips? Det vore verkligen uppskattat! Kram 🙂

  • Vad roligt med Paris! Jag blir grymt avis. Min kompis Emma har en superbra guide på sin blogg. Kolla in den!

   http://damernasvarld.se/emma/art/224115/parisguide_second_edition/

   Även Alex som bor i Paris skriver om en massa fint på sin blogg här:

   http://www.thecherryblossomgirl.com/category/paris/

   Elsa Billgrens läsare har tipsat henne om fina saker att göra i Paris här:

   http://elsa.elle.se/paris/

   Och här kommer en lista på de ställen jag alltid besöker när jag är i Paris. Det är bara att fråga om du undrar över nåt speciellt!

   Versailles. Ligger en kvart bort från Paris med pendeltåg. underbart vackert att se och vill man inte gå in på slottet är bara trädgårdarna omkring värda ett besök! Köp biljetter redan vid tåget (utanför stationen, mittemot typ, finns det biljetter till slottet till försäljning. Köerna är sjukt långa vid slottet annars så det är smidigare att göra såhär)

   Luxembourg parken. Jättefin park att hänga i eller bara gå runt i.

   Ladurée. Besök nån av deras butiker och köp med dig lite macaroons i en fin ask med hem.

   Le pain quotidien. Bästa fiket men världens godaste brunch på helgerna. Finns på flera olika ställen.

   Köp med er en flaska vin och en massa goda saker att äta, ta med en extra kofta och sitt vid Seine och se solen gå ner över stan.

   Pere Lachaise. Vacker och mäktig kyrkogård där bland annat Jim Morrison och Oscar Wilde ligger begravda.

   Det finns så himla mycket och jag skulle kunna skriva världens längsta inlägg med tips men kolla de andra guiderna jag rekommenderat också så kommer ni lätt kunna fylla två veckor med aktiviteter.

   Ha en grym resa och hälsa Paris!

   Kram.

   • Åh vad glad jag blir, tack så hemskt mycket för alla bra tips! Jag lovar, jag ska äta en macaroon åt dig och hälsa staden. KRAM

 • Pingback: Malmö i Instagram. | Volang()

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar