Annons
Annons

Om en tjusig frukost och tveksamma inlägg.

I bland händer det att företag vill skicka sina produkter till mig. Jag känner mig lite kluven till hela grejen om jag ska vara ärlig. Smickrad över att de vet vem jag är och att de tänker att jag har någon form av inflytande.

Annons

Men tveksam till om jag vill gynna stora företags vinstintressen genom att skriva om dem här för att ni – mina läsare – i er tur ska köpa deras produkter. Oftast skriver jag inte om utskicken utan använder dem mer i syftet att testa nya produkter på marknaden som jag sedan – eventuellt – kan använda i styling- och matjobb.

Men i bland gillar jag produkterna genuint och då tänker jag att det är ok att skriva om dem. För att jag då kan försvara inläggen, inte minst för mig själv. Och i går fick jag hem ett sånt där bud. Ett sånt som jag verkligen tyckte om.

breakfast by volang

Det kom från Rörstrand (eller snarare pr-byrån som representerar Rörstrand) och innehöll croissanter, godaste yoghurten, färskpressad juicete och kaffe. Och så 3 delar ur Rörstrands servis Swedish Grace i en ny, grå färg. Väldigt flott var det.

Och anledningen till att jag väljer att lyfta fram det här utskicket är dels för att jag genuint gillar Rörstrands produkter och dels för att det är företag med gamla anor som fokuserar på design, hantverk och kvalitet. Tre bra saker helt enkelt.

breakfast by volang

Och som ni ser är vissa pressutskick helt klart tjusigare än andra.

Men vad tänker ni om det här? Är det något ni reflekterar över och stör er på? Eller är det så att förstår att företagen vill nå er genom mig och andra bloggare och ser på såna här inlägg med distans och bara tycker att det är lite kul? Och uppskattar ni att bloggare berättar att de är ”sponsrade” eller inte?  Att det inspirerar och blir till fina inlägg. Berätta gärna!

Och så får ni har en fin lördag! Kanske har jag med det här inlägget dessutom inspirerat er till att slå till på en riktigt stor och mysig söndagsfrukost i morgon? Det är ju faktiskt något av det härligaste som finns.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

 • e

  jag kan tycka att det är helt okej, om bloggaren, precis som du nu gjorde, är tydlig med att man gör reklam för ett företag och varför. http://singmyspring.blogspot.com

 • Richard

  Jag tycker absolut att det är ok! Bara det framgår vad som är ett ”sponsrat” inlägg samt att det går i linje med vad man förväntar sig finna på din blogg. Det här inlägget känns t.ex helt naturligt.

 • Cissi

  Jag tycker att det är okej när ni anger att det ät ett samarbete i reklamsyfte. Ibland ser man att bloggare uppenbart får betalt för att blogga om en produkt, men inte skriver något om det. Det känns trist och respektlöst mot oss läsare. Andra gånger ser man att företag gjort en ”räd” bland bloggare inom ett visst segment, skickat ut t ex en fin frukost som här och sedan får ”gratisreklam” i form av inlägg från glada bloggare som precis som du skriver blivit smickrade och gillar produkten. Det tycker jag faktiskt är trist och respektlöst mot er bloggare! Väldigt billig reklam för företagen! Jag gillar UnderbaraClaras metod, där hon är tydlig med att det är ett samarbete, det syns att hon lagt tid och energi på inlägget och hon tar skäligt betalt med tanke på hur företagen når ut till sin målgrupp. Våga ta betalt säger jag! Bra att du låter bli att blogga om presenter när det inte känns rätt!

 • Petra / Popetotrora

  Helt ok, tycker jag. Så länge du som bloggare ändå väljer produkter som känns som ”dig”. Jag har några gånger fått frågor och erbjudande om att blogga om t.ex. fasadglas och innertak. Skulle kännas väldigt märkligt med ett sådant inlägg på min blogg. 🙂 Men rör det sig om produkter som ändå känns som att det är saker du ändå hade kunnat blogga om, som inredning, styling etc. Så tycker jag att det är helt ok. Jag jobbar själv med marknadsföring och att sätta produkterna i en kontext hos t.ex. bloggare är ett av sätten att nå ut genom reklambruset idag, så inget konstigt att dom gör det. Och lägger man ner massa tid på sin blogg så inget konstigt att man ibland vill tjäna något på den eller få ”något tillbaka”. Alltså från mig: ok till sponsrade inlägg så länge dom känns naturliga för dig och så länge dom inte kommer för ofta, såklart. 🙂

 • Karin

  Inga problem tycker jag med! Uppskattar att du är tydlig dock när inlägg är sponsrade. Tycker du resonerar klokt med hur du väljer sponsringen och sist tycker jag det är viktigt att du faktiskt får ekonomisk ersättning för all den tid och kraft du lägger ner på bloggen. Fortsätt på samma bana alltså! Tack för mig.

 • Nicolina Sturesson

  Jag tycker att det är helt okej när du gör som du gör nu, att det är något du tror på och att du berättar precis hur det är, ärlighet är bäst! och få bra tips på saker du tror på och gillar är ju bara kul 🙂 och en god mumsig söndags frukost blir det helt klart imorgon 🙂 // http://nicolinadreamy.blogg.se/

 • Pingback: Triss i grönt. | Volang()

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar