Annons
Annons

Lucka 1 och 2; berätta om dig själv och om staden du bor i.

Fantastiska Emily Dahl har startat en himla fin advetskalender och bjuder in andra att vara med på den också. Jag tycker att det är en så himla bra idé och vill också haka på. Tyvärr missade jag gårdagens lucka för att jag hade fullt upp med jobb hela dagen men tänker att jag kan lägga ihop lucka 1 och 2 till en.

Annons

Och då blir det såhär:

Jag är nyss fyllda 28 år, bor i Stockholm längs röda linjen med min pojkvän David i en funkislägenhet med vita väggar, stora fönster och en massa böcker och vinylskivor. Från början kommer jag från Malmö där jag är uppväxt i ett snällt radhusområde som det tog en kvart att cykla in till stan ifrån. Sommaren när jag skulle fylla 16 var jag och min familj i Stockholm på semester och det var då jag bestämde mig för att det var här skulle jag bo. Jag älskade människorna som var överallt, pulsen, luften, husen, butikerna och känslan av vara helt anonym. Jag tyckte att allting i Malmö var så litet och jag hade minnen från vartenda gathörn och kände att jag inte riktigt hittade min plats där, hur mycket jag än letade. Så, sagt och gjort. När vi gått ut gymnasiet flyttade jag och min kompis Jenny till London ett halvår och efter att ha mellanlandat i Malmö nån vecka packade jag min gigantiska resväska och tog tåget upp till Stockholm själv. Det är det bästa jag gjort och samtidigt det läskigaste. Men det fanns liksom inget annat alternativ.

Sen följde några år av caféjobb, utbildningar i journalistik och skönlitterärt skrivande och sena nätter på klubbar och barer. Men det var också år av ensamma dagar, kärlekslängtan och tvivel inför framtiden. Jag jobbade en del som musikjournalist (fick intervjua Brett Anderson från Suede bland annat, det ni, haha) men kände att det var nog inte riktigt det jag skulle göra, i alla fall inte just då. Av en händelse halkade jag in i butiksbranschen och kom på att det var dekoratör jag skulle bli. Allt kändes så självklart plötsligt. Alla mina intressen samlades i det här yrket och jag fick äntligen utlopp för den kreativitet jag alltid haft men aldrig riktigt kunnat använda.

Jag gick en utbildning på ett år och sen fick jag jobb på Indiska, där jag jobbar idag. Just nu jobbar jag lite mindre men går samtidigt en kurs i Modevetenskap på Stockholms Universitet. Dels för att komplettera min utbildning men också för att ta en liten paus och för att kunna fokusera på andra projekt jag har på gång vid sidan om (med den här tjejen bland annat) och som jag hoppas kunna berätta om nån gång nästa år. Mitt i allt det här träffade jag min kille, som jag är förlovad med, och där och då nånstans var det som att allting föll på plats.

Det bästa jag vet är att resa. Jag har så många ställen jag vill åka till. New York är alltid nummer ett och bara jag tänker på den stan bankar mitt hjärta lite hårdare och jag känner en sorg över att jag inte kan vara där just nu. Men nästa resa hoppas jag kommer bli till Tokyo för det är en stad som jag vet att jag kommer bli så himla förälskad i.

Men, när jag är i Stockholm gillar jag att promenera i solen, dricka kaffe, att pyssla, bläddra i vackra tidningar från det här stället, titta på tv-serier (jag älskar Gilmore Girls, Man Men, In Treatment, New Girl och Pan Am, bland andra) och så klart, att umgås med mina vänner, min kille och min lillasyster, som också flyttat upp hit.

Jag tycker om att göra saker fina och har ständigt en massa projekt i huvudet på saker jag vill göra här hemma. Som att sätta vackra saker i alla de gamla fina ramar jag samlat på mig, organisera om min garderob och kanske klä in den i nån tjusig tapet, få användning för all den Washi tejp jag köpt upp mig på och en massa mer. Halvt i hemlighet drömmer jag om en dan dan vi kommer ha råd att köpa en lägenhet med vita parkettgolv, kakelugn och en innergård att dricka kaffe på varje morgon. Men samtidigt är jag nöjd över det vi har och trivs så himla bra med att vakna varje morgon bredvid den finaste människa jag vet.

Jag älskar verkligen Stockholm och trots att jag tycker att vintern här är alldeles för lång, förlåter jag det alltid när våren kommer. För när körsbärsträden blommar i Kungsträdgården, när man kan gå längs vattnet vid Gamla Stan och äta glass och när man kan ha picknick under äppelträden i Rosendals Trädgård, då är Stockholm så himla bra. Och då är jag hemma.

Vill ni också vara med på adventskalendern? Gå in här och läs instruktionerna. Skriv gärna i kommentarerna om ni drar igång, det skulle vara så roligt att läsa.

Foto: klicka på bilderna för att se källan.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar