Annons
Annons

Lissabon tips?

I morgon drar jag till Lissabon. Jag längtar så! Har någon av er varit där kanske? Tipsa mig gärna i så fall så blir jag glad. Vilken marknad ska jag se, vilket café ska jag besöka och vilken strand får jag inte missa?

Tomorrow I will be on the plane to Lisbon and it feel so good.

Annons

Have any of you guys been there and do you have any recommendations for me? Please let me know if you do! Thanks. 

Klicka på bilderna för att se källan/Click the pics to see the source.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

 • Grattis! Lissabon som är så vackert! Jag ska dit om en månad. Jag vet inte vad du gillar, och har inte stenkoll. Min pappa gav mig en lapp med fadoställen man kan gå, det brukar vara ganska trevligt. Hmm, får se vad jag la den.

  • Åh vad spännande! Då ska jag kolla upp lite såna ställen. Men hojta gärna om du hittar lappen:)

 • Tack för din fina blogg!:)

 • Men ååååh va häärligt!
  Jag har aldrig varit i Lissabon, så tyvärr har jag heller inga tips.. Men jag tror du kommer få det super!

  tack för din kommentar hos mig. va fint du har det här 😉

  • Ja jag tror också det! Tack själv Johanna, detsamma!

 • Malin

  jag ska också dit om en månad! så skriv gärna om dina tips sen! 🙂

 • Elin

  Hej! Jag spenderade en lite tid i Lissabon förra sommaren och kan tipsa om vad jag minns var fint. Var tex på dagsturer både till Cascais och Sintra. Cascais var mest turistbad men fint ändå, men i Sintra var det verkligen fint att promenera upp till slottet som i sig också är något utav det vanliga. Om man gillar färgsprak och inredning kan det nog vara spännande, och fint var det att promenera runt i den stora parken. Det finns en borg också i Sintra, men slottet (som heter Pena om jag minns rätt) var finast. Tog ca 45 minuter med tåg från Portugal om jag minns rätt. Ska man spendera en dag på stranden kan jag rekommendera Caparica-kusten söder om Lissabon på andra sidan vattnet som är mer portugisarnas egen strand och en stor playa. Var dock lite knixigt att ta sig dit, först lite båt sen lite buss, men bra strand. Inte lika trång och turistigt som Cascais men kanske inte lika charmig heller, mest en stor strand. På en Lördag var jag i Jardin da Estrela i stadsdelen Estrela som dels var en jättefin park med små kiosker men också hade en loppmarknad på Lördagen som var väldigt bra, inte så stor men mycket fint till mestadels bra priser. Vet inte om den är varje lördag men är värt ett försök om du är där en Lördag. Jag kan tipsa om ett fint bra café och matställe som heter Pois i Alfama, nära Sé katedralen vill jag minnas.
  Oj vad mycket det blev. Jag tyckte jättemycket om att vara i Lissabon och trivdes väldigt bra med att promenera runt mycket för det är mest fint överallt! Jag bodde i en liten lägenhet i Bairro Alto som var en fin stadsdel. Om man kommer från de centrala delarna kan man gå en gata mot bairro alto som heter rua dom pedro där det finns lite fina butiker jag tror du skulle gilla, lite lyxigt i vissa av dem, men fint. Den gatan leder också fram till Jardim Principe Real som är en fin liten park som man kan fik i och har ett fantastiskt träd man kan sitta under. Du missar det inte om du kommer dit. Hoppas detta når fram, jag såg först nu att du skulle dit. Hoppas ni får det riktigt fint i en stad jag verkligen tycker mycket om och längtar tillbaka massor till nu när jag skrev allt!! Och till sist! En jättefin liten vinbar som jag satt på en sen kväll som är ett fint minne och drack vino verde på. Baren heter Bica me och ligger i backen ”rua da bica de duarte belo” (nej, jag har inte världens sjukaste minne, jag lyckades hitta mina anteckningar från resan) där i backen stod folk ute på gatan och drack vin och hade trevligt. Mycket trevligare än stora bargatan i bairro alto där i närheten där det mest bara hänger backpackers som vill ha billig sprit.

  Hej!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar