Annons
Annons

Jul?

Årets bästa högtid börjar närma sig och ute på stan har butikerna redan julpyntat sedan i slutet av oktober. Alldeles för tidigt tycker jag som anser att julen börjar i december.

jul1

På sin höjd sista veckan i november men då har man ändå överdrivit det hela lite. Om det inte är 1:a advent just då vill säga.

jul2

Vad tycker ni? När får man hänga upp adventsstjärnor, skriva önskelistor och äta lussebullar?

jul3

Och framförallt – när får man börja blogga om julen?

jul5

Jag ser väldigt mycket fram emot just det momentet. Väldigt, väldigt mycket. Men som sagt. I december får det bli. Någon slags ordning får det ju ändå vara.

jul4

Annons
Tills dess samlar jag inspiration och fotografier här och längtar lite grann.

De här underbara bilderna kommer allihop från senaste katalogen från Toast.

translation

I’m longing for Christmas but I really don’t want start blog about it yet. I think Christmas should start in December and not a day earlier. Just ‘cause it gets so watered out otherwise. So. Until then I collect images and inspiration here. And then a long a little bit for December to start.  

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

 • Sabina

  Åh, jag vill alltid ha jul så mycket tidigare än min sambo. Han vill inte ha julstämning alls innan 1a december, medan jag nästan hade kunnat börja i oktober (ÄLSKAR att butikerna är tidiga! (och i Berlin och London t.ex är de ännu tidigare=perfekt som höstresa!)).
  Pepparkakor och julmust får följa med hem från affären så fort jag ser att det har börjat säljas. Lussebullar brukar bli i slutet på november. Brukar försöka hålla adventspyntet (ljusstakar, stjärnor) till 1a advent helgen, men brukar inte kunna hålla mig, så det åker upp några dagar innan, max en vecka innan dock (får kompromissa med mannen). Ljusslingor kan jag ev småbörja med lite innan… Vår stora diskussion varje vinter brukar vara kring julgranen. Sambon vill ha in den 23e december, medan jag vill ha in den typ så fort som möjligt. Den brukar plockas in runt Lucia, jag gillar nämligen att ha den framme på min födelsedag och den är 19e, så det brukar han i alla fall gå med på. Jag vet av erfarenhet att jag brukar vilja ha bort allt pynt och juligt direkt efter jul, helst innan nyår, men som längst första dagarna i januari, så jag njuter hellre av julen innan jul än efter. Då vill jag ha vårfräscht med tulpaner och ljusa färger! Blogga om jul är okej oktober-november tycker jag. Eller egentligen året om, i lagom dos.

  • Haha året om alltså! Nja, inte för min del:) Men jag gillar din entusiasm! Snart får du njuta till 100% eftersom den är 1:a advent nästa helg:)

 • Sarah – harnite.blogg.se

  Jag håller verkligen med dig! I december (eller första advent, vad som nu kommer först) tycker jag man får börja. Känns som att det blir lite urvattnat annars, iallafall jag hinner tröttna rejält på julmusik och glögg om det ska börjas redan i oktober… Kram/ Sarah på harnite.blogg.se

 • Madeleine

  Jag älskar julen, men håller också stenhårt på december för julpynt och sånt. Däremot köper jag julklappar till ungefär 15 ungar varje år, så för att ge alla genomtänkta och miljövänliga gåvor börjar jag redan i september med det. Plus att jag hatar julklappshysterin i december. Om jag inte visste att mina julklappar behövdes verkligen skulle jag strunta i det. Men så fort december kommer, då är det all-in!

 • Frida

  Jag är en julnörd av rang och jag brukar dra igång min julblogg i oktober -november då mörkret börjar falla och man får det där julmyslängtet. Då kan man tipsa om pyssel och komma igång med julklappar men ljusstakar, stjärnor och sånt får vackert vänta till 1:a advent och därefter är det ju fritt fram för julmys. Fast jag fuskar lite ibland förstås. I år har vi t.ex. både druckit glögg och ätit pepparkakor redan men det var en ojulig glögg med chili/chokladsmak så det räknas inte. 😉 fridolinsjul.blogspot.com

  • Ja man längtar ju verkligen efter julen nu när mörkret är här! Jag tycker man får lov att fuska lite:) Har redan druckit flera liter julmust och ätit massor av pepparkakor bara för att jag inte kunnat låta bli…

 • Pingback: Bland röda äpplen, notpapper och vintageporslin. | Volang()

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar