Annons
Annons

Höstlistan

Här kommer en höstlista! September och allt. Har sett listan hos både Sofia Byström och BonjourMadeleine så kände att jag peppad på att göra en själv. Det är alltid bra med listor tycker jag.

1. Vad är det bästa med hösten

Att det blir extra fint att ha färgade strumpbyxor, att man kan tända ljus när man äter frukost och att det är så fantastiskt fint med alla underbara färger. Och att man kan få en nystart på alla fronter – om man vill.

nypon

2. Vad kommer du äta i höst?

Jag tänker mig mycket soppor och olika typer av frökex och bröd som jag ska baka själv.

soup

3. Vad kommer du dricka i höst?

Kaffe och juicer av olika slag är alltid gott. Och så mitt favoritte; pepparmynta.

4. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?

 Än har jag inte hittat min favorit men jag tänker mig något liknande den på bilden (dock i någon längre modell). Jag är väldigt förtjust i rutigt just nu så gärna något rutigt.

rutig klänning

5. Vad gör du om dagarna egentligen?

 Jag sitter i Midsommarkransen på mitt kontor Vintagefabriken. Som ju också är en webbshop och på fredagar och lördagar ett showroom/en butik. När jag inte jobbar med att blogga, lägga upp nya produkter i webbshopen, ta fina inspirationsbilder till Instagram och att packa paket så jobbar jag i mitt egna företag Volang. Där har jag uppdrag för såväl mattidningar som företag. Förra veckan gjorde jag ett jobb för Cancerfonden t ex och häromdan publicerades ju ett receptjobb i ELLE Mat & Vin som jag gjorde. Så det är väldigt blandat men jag älskar det! Längtar alltid till jobbet på söndagkvällen.

Drinkar Foto Emily Dahl-1

6. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

 Jag var föräldraledig med Chaplin75% och jobbade resten av tiden med  Vintagefabriken och bloggen. Älskade verkligen att vara föräldraledig. Även om det så klart var otroligt jobbigt och tröttsamt emellanåt. Men gillade det här med att dagarna var så fria och att det enda de gick ut på var att göra roliga och mysiga saker. Speciellt vid den här tiden då han var lite äldre (drygt ett år). Vi gick på öppna förskolan en del, var på Kungsholmens bibliotek ännu mer och träffade kompisar och hängde runt.

chaplin

7. Vad kommer du lyssna på?

Jazzkskivan Flytta Hemifrån av Mimi Terris går varm här på jobbet just nu. Väldigt fin och passar perfekt in på hösten tycker jag.

mimi terris flytta hemifrån

8. Vad läser du?

Annons

 Just nu läser jag den senaste boken av Siri Hustvedt (älskar henne) som heter Den lysande världen. Den handlar om en konstnär som blir trött på den mansdominderade världen och – som ett konstprojekt – ger ut sina verk i påhittade konstnärsalias. Gillar!

siri hustvedt den lysande världen

9. Vad tittar du på?

Just nu tittar vi väldigt mycket på Masterchef Australia vilket är superbra. Så väldigt mycket bättre än alla svenska kopior som jag mest tycker är töntiga. Här får man på rikigt lära känna deltagarna och lära sig massvis om mat på kuppen. Rekommenderas!

10. Vad var bäst med sommaren?

 Att jag fick spendera den med de här två. (Bild från Davids instagram @pagmar).

david och chaplin

11.Vad har du för höstplaner?

Att göra roliga stylingjobb, få Vintagefabriken att blomstra och att umgås massvis med familjen. Och gärna resa nånstans också men jag tror det får vänta till våren så vi hinner spara ihop lite pengar. Och så vill jag baka och laga mat mer. Har helt kommit av mig på den fronten (förutom när det gäller jobb så klart) men det vore kul att väcka det till liv igen.

plommontart

Klicka på bilderna för att komma till källorna. Och om ni får för er att själva skriva en lista så kommentera gärna så jag kan läsa den!

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (4)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

  • Nilla Tankebubblor

    Vad härligt god den där plommonpajen såg ut! Ha det bra.

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar