Annons
Annons

Godaste rabarberbullarna med mandelmassa och kardemumma.

Till Chaplins namngivning bakade jag – bland annat – de här väldigt goda rabarberbullarna med mandelmassa och kardemumma. Så himla perfekta att göra när man ska bjuda många – eller om man bara vill ha frysen full med godsaker att plocka fram då och då.

Receptet kommer från Mitt Kök från början men jag har modifierat det lite (till det bättre).

bulle2

Annons

Rabarberbullar med mandelmassa och kardemumma

20 st stora bullar eller 35 st små

Du behöver:

1 pkt jäst för söta degar

100 g margarin eller smör

3 dl mjölk

3/4 dl ljus sirap

1 ägg

4 tsk mald kardemumma

1/2 tsk salt

10-11 dl vetemjöl

Fyllning 1:

 200 g mandelmassa

100 g margarin eller smör

3 tsk mortlade kardemummakärnor

Fyllning 2:

200 g rabarber (2 stjälkar)

3/4 dl ljus sirap

bulle3

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm. Häll lite av degvätskan över jästen och rör om så att jästen löser sig.

Tillsätt resten av degvätskan, sirap, ägg, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.

Gör under tiden fyllningarna. Blanda mandelmassa, margarin eller smör och kardemumma till en bredbar röra. Skär rabarbern i skivor och koka den med sirap tills den är mjuk, rör då och då. Låt rabarbern svalna.

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Kavla ut den till en rektangulär platta och skär den i 20 (eller 35 beroende på hur stora formar du har) jämnstora rutor.

Lägg en klick mandelmassafyllning och en klick rabarber på varje. Vik och tryck ihop ändarna (ändarna ska vara uppåt) och lägg dem i bullformar. Ställ dem gärna i en muffinsplåt så att de jäser uppåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna i 200 grader i 10-12 minuter.

Lycka till!

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (2)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: volanglinda@gmail.com

Portfolio

Vintagefabriken



Annons

  • Emilia Leide

    Men dessa måste jag ju bara testa! Maken min ääääälskar rabarber och jag mandelmassa, känns ju som det borde bli en hit då! Finfina bilder också, du är så full av inspiration!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar