Annons
Annons

Godaste helgfrukosten; bananpannkakor med kokos och jordgubbar

Min godaste helgfrukost just nu består av bananpannkakor med kokos. Till det äter jag grekisk yoghurt, färska jordgubbar och – om jag vill lyxa till det – lönnsirap eller honung. Receptet kommer från mina favoritkokbok Green Kitchen Stories och förutom att bananpannkakorna är väldigt goda att äta är de hur enkla som helst att göra. Här kommer receptet!

Annons

frulle1

För ca 10 pannkakor behöver du:

3 mogna ekologiska bananer

6 ekologiska ägg, lätt vispade

1,5 dl kokosflingor

2,5 dl färska eller frysta blåbär (jag hade inte blåbär hemma och kan intyga att det går lika bra utan)

0,5 tsk kanel

f1

Så här gör du:

Mosa bananerna med en gaffe. Lägg moset i en bunke och vispa det med ägg och kokosflingor. Tillsätt eventuellt blåbär och rör om ordentligt.

Stek på medelstark värme (gärna i kokosfett). Två till tre matskedar brukar vara lagom för en pannkaka och det bör få plats 3-4 pannkakor samtidigt i stekpannan.

Vänd pannkakorna försiktigt med stekspade när de har stelnat och fått färg på undersidan, ungefär 2 minuter på första sidan och 1 minut på andra.

f02

Servera med färsk frukt, grekisk yoghurt och ringla över lönnsirap.

Hopppas ni gillar det!

translation

This is my favorite recipe for banana pancakes! Click the translation button for the recipe.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (7)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar