Annons
Annons

Finfina frökex för den nyttiga frukosten.

Kanske är det fler än jag som är sugna på att hoppa över sötsaker ett tag nu efter alla festliga veckor som varit? Att börja ta hand om kroppen igen och köra nån form av detox med grönsaker, härliga juicer och smoothies och mat med fibrer och annat nyttigt ett tag. Jag gissar på att jag inte är ensam om den känslan i alla fall!

frökex recept

frökex recept

I så fall vill jag tipsa er om ett recept som verkar hur bra som helst att börja morgnarna med; fröknäckebröd med bland annat linfrön, pumpafrön och sesamfrön. Från min favvoblogg Babes in Boyland. Dessutom illustrerat med finaste bilderna.

Annons

frökex recept

frökex recept

frökex recept

Fröknäckebröd

60 min, 160 grader

1/2 dl pumpakärnor
3 dl solrosfrön
1 dl linfrön
3 dl sesamfrön
4 dl majsmjöl
1 dl rapsolja
4 dl kokande vatten
1 tsk salt

Blanda alla ingredienser och rör sist i det kokande vattnet.  Dela upp smeten på två bakpappersklädda plåtar. Lägg över ett bakplåtspapper och kavla ut smeten jämnt över plåten. Strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 min.

frökex recept

frökex recept

 frökex recept

Både recept och bilder är alltså lånade av Nathalie och Matilda från bloggen Babes in Boyland.

translation

Perhaps there are a few of you out there who –like me – are eager to skip the sweets for a while now after all the festive weeks that has passed? If Im right then I have a great recipe for you; Crisp bread with seeds. Borrowed from the lovely blog Babes in Boyland. 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (2)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar