Annons
Annons

Finaste kyrkogården, frasigt wienerbröd och ett karamelleri i Köpenhamn.

Den andra dagen i Köpenhamn började vi med en promenad.

svan

Förbi vackra svanar och över en bro. Vi skulle nämligen till området i Köpenhamn som heter Nørrebro.

ko11

Jag hade fått tips av läsaren Linn om att caféet Nordisk Brødhus skulle ha en underbar frukost.

Annons

Den ville vi ju så klart testa! Men när vi kom fram – hungriga som tusan och peppade på lyxfrukost – blev vi lite besvikna.

ko10

Det var slut! Och kakor var vi inte så sugna på. Inte just då i alla fall.

ko12

Som tur var hittade vi efter en stund ett bageri som hade öppet. Vi köpte underbart goda mackor, kaffe och wienerbröd och tog med oss.

ko1

Satte oss på en bänk i  en park i närheten och fikade. Någon med en väldigt liten hand var nyfiken på mitt wienerbröd. Men jag behöll det för mig själv.

ko9

Jag och Chaplin busade och fotograferades lite innan vi gick vidare.

ko7

Till kyrkogården Assistens Kirkegård som vi också fått tips från er om.

ko6

Det var så vackert där!

ko8

 Jag hade fint sällskap.

ko5

Vi tog sikte på Søren Kirkegaards grav. Och hann även med att se H.C. Andersens.

 ko4

Men mest av allt gillade jag den här allén som var helt magisk.

ko2

Efter besöket tog vi oss till Jægersborggade som låg bara ett stenkast i från Assistent Kirkegård. Supermysig gata med caféer och små butiker. Bland annat en jättefin butik med begagnade barnkläder som jag kan rekommendera.

ko3

Där fanns även ett Karamelleri. Bara en sån sak!

Efter att vi strosat där ett tag var det dags att bege oss tillbaka till hotellet för att hämta ut vårt bagage och åka hem till Stockholm igen. Och den var den resan det.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

 • elise

  åh, gillar verkligen dina inlägg om köpenhamn! kan för lite om den staden trots att jag bor i malmö!! http://singmyspring.blogspot.com

  • Kul att höra! Härligt att du bor i Malmö ju. Då har du verkligen ett utmärkt tillfälle att lära dig mer om Köpenhamn:)

 • Linn

  Åhh, vilken osis att allt var slut på Nordisk Brødhus – nu känner jag mig jättedum som tipsade och fick er att gå i onödan. Men härligt att ni hittade massor av charmiga ställen på Jægersborggade istället, så var promenaden i den riktningen inte helt förgäves 🙂 Det ser jättehärligt ut på bilderna.

  • Haha det är ingen fara! Vi är superglada för alla tips från dig! Tusen tack igen. Kram

 • Emilia Leide

  Åh lilla handen på wienerbrödet <3

 • Pingback: Juni och Juli genom Instagram | Volang()

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar