Annons
Annons

Finast i veckan; gulliga prints, saffransbröd och köksinspiration

Vecka 47 bjöd mig på såväl novemberdeppighet som finheter som saffransbullar, överaskningsblommor och julpynt. I bloggvärlden har det inspirerats vitt och brett och här kommer det jag gillade allra bäst under veckan som gick:

Annons

lindal

Linda Lomelino kickstartade veckan genom att lägga ut denna bild på sin Facebook   ihop med texten This is me, procrastinating. Haha klockrent tycker jag.

elsa1

elsa2

elsa3

Elsa Billgren och maken Pontus har äntligen hittat sin drömlägenhet. Jag tycker att det är väldigt skoj att – via Elsas blogg – få följa deras flyttbestyr och av att få se hur de väljer av inreda det hela. Så här såg det ut när Elsa visade upp lite av köket i veckan. Tjusigt!

mokkasin

Mokkasin hjärtar Mrs Mighetto är ett samarbete mellan några begåvningar utan dess like. Skickliga Sofia som tar de finaste av bilder och väljer ut samarbetspartnerts med varsamma – men ack så pricksäkra – händer. Och så Malin Mighetto och Anna Sylvan som teamat ihop sig och tillsammans grundat Mrs Mighetto som skapar de vackraste av prints. Malin som ritar dem och Anna som skapar levande karaktärer av dem med hjälp av sina ord. Fint som snus. Läs mer om samarbetet här.

mokkasin adventskalender

moccasin think organic

Och apropå Mokkasin-Sofia så fortsätter hon att inspirera till tusen. Inte bara med fina tips inför jul utan också med viktigheter såsom miljö och hållbarhet. Missa inte!

kevytsunnuntai_suvisurlevif

Bloggaren Suvi på fina bloggen Suvi sur le vif har tagin in hyacinter och skapat ett tjusigt stilleben i vardagsrummet. Tyckte det var himla tjusigt att plantera hyacinterna i någon form av vinglas. Det tror jag absolut att jag kommer härma!

ars3

ars1

ars2

Mäklarfirman Entrance i Göteborg lade i veckan ut ännu en vacker lägenhet (på Arsenalgatan) som snabbt plockats upp både här och där. Jag håller verkligen med om att det är superfint på alla sätt och vis. Fast ju mer jag kollar på  bilderna desto mer får jag känslan av att det hela är för perfekt. Som att de bockat av på en lista allt som är ”rätt” just nu och sen inte frångått den en endast tum. Det känns som att studera en utställning daterad hösten 2014 fast att vi liksom är mitt uppe i det. Förstår ni vad jag menar?

bröd1

bröd2

Emily Dahl fortsätter imponera med sin matblogg Mjölk och Arsenik. Den här veckan bjöd hon på ett recept som verkar alldeles magiskt och som jag bara måste testa; nämligen Filmjölksbröd med saffran och pumpakärnor. Say no more.

tant johanna kök

tant johanna kök

Hos IKEA Livet Hemma har Tant Johanna gjort ett himla fint inlägg (det publicerades i och för sig förra söndagen men tycker det får vara med här ändå). På temat köksinredning visar hon hur man på ett både enkelt och effektivt sätt löser förvaringen av – en del – av sina köksprylar. Och samtidigt skapar tjusiga väggar. Sjukt fint helt enkelt!

kr4

kr1

kr2

Och så vill jag avsluta med de vackraste av bilder. Det är bilder på nyheter i Krickelins shop For good luck och jag bara älskar de där printsen. Alldeles magiska och mystiska på de bästa av sätt.

 Hoppas ni fått er en dos inspiration nu! Vi hörs snart igen.

translation

These are a few of my favorite things from the past week. Please click the translation button for reading it in your language. 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (30)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: volanglinda@gmail.com

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

  • Sofia – Sofias Inredning

    Fin summering och tack för länken. Kram

    • Tack! Och tack själv för all fin inspiration:) Kram

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar