Annons
Annons

Finast i veckan; gröna växter i inredningen, fantastisk höstmat och de gulligaste skorna för barn

Nu är det fredag igen och jag viger dagens inlägg åt det som jag kallar Finast i veckan. Denna gång är det vecka 39 som har passerat.

fre1

fre2

fre3

Den här veckan har jag kommit på mig själv med att samla på en himla massa inredningsbilder där gröna växter får ta stor plats (inte minst när jag tipsade om @fridaschuler på instagram.

Annons

Hon har väldigt mycket grönt hemma). Är inte alls så bra på det här med att köpa växter tyvärr. Det kan ha att göra med att jag inte har bil och inte så lätt tar mig iväg till de där stora blomsterbutikerna utanför stan. Men det står helt klart på min to-do list. Det blir ju så väldans fint med grönt och helt klart väldigt ett enkelt sätt att skapa en hemtrevliga och varm känsla.

Bilderna kommer från Fantastic Frank.

fre4

Och apropå inredning är det även dags att ta fram höstkuddarna som jag stoppade undan nån gång under tidig vår. Senapsgult, smaragdgrönt och vinrött – de klassiska höstfärgerna – kommer passa in så fint i känslan jag har nu tror jag. Ett enkelt och snabbt sätt att förändra hemma!

Bild från SF Girl by Bay.

morotssoppa av emily dahl

morotssoppa av emily dahl

Och apropå höst så fortsätter jag att imponeras – och inspireras – av Emily Dahls matblogg Mjölk och Arsenik. Denna vecka har jag hunnit med att prova både hennes recept på Morotssoppa med ingefära och rosmarin och Mörka chokladkakor och med havssalt. Båda med väldigt gott resultat! Högsta betyg alltså.

smulpaj med plommon av emily dahl

smulpaj med plommon av emily dahl

Nästa vecka tar jag mig an den här godbiten tänkte jag; Smulpaj med plommon och salt kolaglass. Mums.

klocka

Sen skulle jag också vilja tipsa om ett program som Emma – i sin tur – tipsade mig om. Det heter Tidsjakten och finns på SVT Play. Har bara sett avsnitt än så länge men det var väldigt tänkvärt. Handlar om olika familjer som har svårt att hinna med vardagen och i programmet får de hjälp att se lite tydligare – svart på vitt – vart de verkligen lägger sin tid. I avsnittet jag såg fick man träffa en mamma som jobbade 10 timmar om dagen, tränade 2, sorterade skor i 30 min och umgicks med sina barn i 40 minuter. Life is what happens while you’re busy making other plans... eller hur var det nu?

skor

Här i Stockholm har hösten kommit på riktigt och vi har fått köpa både jacka och skor till lille Chaplin. Det blev en mysig – och varm – parkas och så de här bedårande skorna. Perfekt tills snön kommer eller det blir ännu kallare tänker jag. Blir nästan lite avis på hans kläder i bland haha. De är liksom så mjuka och sköna och gulliga på alla sätt och vis.

Nu tar jag helg med smörgåstårta (mitt bästa) och vin. Det blir bra det.

Hoppas ni får det fint den här sista septemberhelgen.

Klicka på bilderna för att komma till källan.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (5)
PINNA (4)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: volanglinda@gmail.com

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

  • Elin

    Åh vad jag gillar finast i veckan! Allt inspirerar så! (fast det gör hela din blogg alltid, med det är verkligen en kul nytt uppslag) Och jag får nog lov att köpa såna skor till min lilla Otto oxå 🙂

    • Tack snälla Elin! Du anar inte vad peppad jag blir av dina ord. Betyder massor:) Och ja! Gör det. De är supermjuka och sköna dessutom.

  • kristin på krickelin

    Herrejösses vad jag gillar din blogg!

    • Åh vad gullig du är! Tusen tack fina Kristin. Och jag kan bara säga detsamma! Den förgyller mina dagar på det finaste av sätt. Kram!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar