Annons
Annons

Finast i veckan; vackraste pläden från House of Rym, pysseltips och den perfekta färgen

Den här veckan har runnit i väg och jag har gillat den massor. Jag har bland annat njutit av att ha blivit bortskämd med paket och grattishälsningar, varit på utflykt med bästa Emma och hunnit med att städa ur ett skåp som varit ett kaos utan dess like.

Annons

Vet inte om någon kan relatera till det här sista men för mig var det i alla fall lite som en detox haha.

Här kommer annat som – enligt mig – varit höjdpunkter i veckan:

f3

fre1

House of Rym har fått in massvis med nyheter i sin butikHornsgatan i Stockholm. En del av dem är designade av grymma Emma von Brömssen och är så här fina.

filt

Och apropå House of Rym så var en av mina finaste stunder i veckan i onsdags, när jag fyllde år. Min och min killes inplanerade middag blev istället till en underbar middag med mina närmsta vänner – som överraskade mig med dunder och brak. Dessutom fick jag den här underbara pläden av dem, som jag gått och suktat efter väldigt länge. Tack igen finaste ni! (Och dejten med killen blev dagen därefter i stället så det var dubbel lyx).

honeycombs by mokkasin

drömfångare by mokkasin

solfjädersgarland by mokkasin

Mokkasin har kört favoriter i repris på sina finaste pyssel. Just nu kan man bland annat hitta receptet på hur man gör de vackraste av  Solfjädersgirlanger och tjusiga Honeycombs av guldfärgat tårtpapper. Dessutom bjuder Sofia på finfina bilder och instruktioner till hur man skapar sin alldeles egna drömfångare. Fint som snus!

kinfolk issue 13

kinfolk issue 13

kinfolk issue 13

Finfina tidningen Kinfolk har nyss släpp sitt senaste nummer – nummer 13 – och jag vill gärna införskaffa det. Är också sugen på att börja prenumerera på Kinfolk online. Tycker det är en så himla bra grej att kunna ha det valet. Då får man se alla bilder i stort format, jag kan blogga om uppslag jag gillar och kan också lätt klicka mig vidare om det är något jag gillar särskilt mycket. Kanske en inspirerande person med en intressant sajt, kanske ett recept där jag vill hitta fler liknande hos den som skapat receptet eller liknande. Ja ni fattar. Det är liksom inte lika smidigt att klicka sig vidare genom en fysisk tidning – även om det så klart finns hur många fördelar som helst med en sådan också. Mysfaktorn i att krypa upp med en alldeles nytryckt tidning och en kopp te är ju helt klart en.

Inget som jag har råd med just nu men helt klart något att skriva upp och ge till tomten!

liberty

H&M har inlett ett samarbete med Liberty (vars produkter jag älskar som ni säkert vet) och just nu kan man hitta superfina näsdukarskjortor och flugor för män i blommiga Liberty-tyger i H&M:s webbshop. Kanske något för Fars Dag nästa söndag?

t1

t2

Nyligen lanserade Lisa Bengtsson sin populära (och urfina) tapet Tillsammans i färgen svart och jag gillar den massor. Tycker verkligen den gjorde sig i den färgen! Kul. Som vanligt är det superfint stylat när Lisa har något med saken att göra.

f1

f2

f3

Amelia bloggar om hur hon vill måla om hemma och har valt ut de finaste av inspirationsbilder. Vårt nästa projekt här hemma blir faktiskt att måla om i sovrummet (det är vitt just nu) och jag tror dessutom att vi hittat en färg som kommer blir toppen för det. Älskar att måla saker! Det är inte speciellt dyrt, inte svårt alls och när det är klart blir det en sån himla skillnad. Och alltid till det bättre dessutom.

boll1

Sist men inte minst vill jag tipsa om att Nannas (Så fint jag vill) underbara – och väldigt populära – karta Zizustadt numera även finns som origamiboll. Det är Lisa-Marie på Up the Wooden Hills som handvikt kartan och därmed lyckats skapa höstens finaste inredningsdetalj!

Hoppas ni fått lite inspiration. Och än en gång – ha en fin helg nu!

translation

These are a few of my favorite things this past week. Click the translation button for reading it in your language. 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (3)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: volanglinda@gmail.com

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar