Annons
Annons

Finast i veckan; drömmar om New York, guldskedar och annat som lyser upp i novembermörkret

Ännu en vecka har gått och jag kan ju lätt konstatera att det var den mest fullbokade (och roliga) på länge. Jag var på kurs i hur man gör sin egen ampel (mer om det i morgon), jobbade, fixade födelesedagsmiddag, jobbade lite till, var på Thanksgivingmiddag och avslutade det hela med att anordna en

Annons

babyshower för Lollo. Hjälp alltså. Men som sagt – hur skoj som helst.

Därför kommer sammanfattningen av förra veckan först nu. Så här kommer det jag tyckte var finast vecka 47:

g1

g2

g3

SF Girl by Bay bjuder på fin inspiration på tema grått. En färg som vi sett mycket av nu men som med all säkerhet är här för att stanna. Älskar känslan i dessa bilderna!

Tagna av Michael Paul för Living Inside.

hj10

hj12

hj9

hj7

hj8

Den norska bloggaren Mariell (Hjartesmil) är i New York och uppdaterar bloggen därifrån. Vilken lycka! Jag längtar dit så mycket nu så det är både härligt och jobbigt att se allt roligt hon hittar på. Mest kul så klart men ja, ni fattar. Dessutom är hennes bilder helt underbara så det är en sann glädje varje gång jag ser att ett nytt inlägg postats.

grön

Lisa med bloggen Onekligen bjöd på grön inspiration och självklart älskar jag det. Dessutom hittade jag väldigt många nya favoriter att följa på Instagram tack vare inlägget. Lisa avslöjar också i veckan att hon nyss skrivit kontrakt med Rabén & Sjögren för en ny bok. Grattis Lisa!

  robyn

I veckan som gick upptäckte jag en ny podcast som jag gärna vill tipsa er om. Den heter Skaparna och görs av Sara Martinsson (älskar henne) och Rebecka Hedström. Det är en podcast om musik som har som ambition att skriva om musikhistorien och lyfta fram och porträttera kvinnliga musiker. Just nu kan man bland annat lyssna på Robyn (superbra intervju!), Lisa Nilsson och Eva Dahlgen. Rekommenderas varmt!

Apropå podcast vill jag också passa på att tacka Emily Dahl som förgyllde hela min förra vecka genom att tipsa om något jag inte kan sluta tänka på. Nämligen en podcast som heter Serial som är något av det bästa – och mest spännande – jag nånsin hört. Ni kan läsa om den här.

 3

Och för att fortsätta på spåret populärkultur kan jag meddela att senaste numret av Lula Magazine finns ute i butik nu. Jag ser verkligen fram emot att sätta tänderna i det. Känns som år sedan jag faktist läste de tidskrifter jag köpt men nu är jag äntligen lite mer i fas med allting så jag tror säkert jag kan hitta tid för att sitta ner och läsa den i lugn och ro snart. Det blir fint det!

fre3

Julen närmar sig med stormsteg och det poppar upp inspirationsbilder både här och där. Senast hos Plantagen som (lite oväntat kanske) bjuder på finfina inspirationsbilder inför julen. Jag gillar’t!

Tipstack till Trendspanarna.

örholm

örholm2

Weronica på Living by W tipsade i veckan om den vackra ljusstaken Örsholmsstaken. Och även om är lite väl stor för mitt hem (1 meter bred och 50 cm hög) är den väldigt fin att se på bild hos andra. Dessutom har de supefina produktbilder och en väldigt intressant historia att berätta om ljusstaken.

Läs mer om den på Örsholmsstakens hemsida.

gran by Weronica

Och apropå Weronica har hon redan smygstartat julen hemma med att plocka in lite gran. Jag kommer minsann också göra det i veckan! Jag tänker mig att det får bli gran, amaryllis, hyacint eller alltihop. Kan inte vänta mer nu. November är för lång och trist för att inte lysas upp lite känner jag.

m1

m2

m3

Avslutningsvis bjuder Nanna på de här otroligt vackra bilderna på temat mässing. De där skedarna var ju verkligen något alldeles extra… Finns hos Le Kiosk shop inom kort om jag förstått saken rätt.

Klicka på bilderna för att se källan eller följ länkarna.

translation

Some of the things I loved the most about week 47.

Grey walls from SF Girl by Bay

Pictures of New York from Hjartesmil

The color green

A Swedish podcast about female musicians

The latest issue of Lula Magazine

Everything about Christmas

Golden spoons from Nanna

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (5)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar