Annons
Annons

Finast i veckan; magisk keramik, en vacker kaka och december månads bukett

Här kommer mina favoriter från veckan som gick! De består bland annat av magisk keramik, en vacker kaka och december månads bukett.

ma

m1

m2

Madeleine Peterson (Bonjour Vintage) och Emilia Thor har gjort ett hemma-hos-reportage med julkänsla som ser väldigt fint ut.

Annons

Kul! Se några av bilderna inne hos Madeleine och resten i tidningen Nytt Boende.

bedroom

sf

sf2

 Bloggaren SF Girl by Bay uppmärksammar trenden med grovt stickade textilier genom ett fint inlägg – ”Make mine chunky” – med massvis med inspirerande länkar och bilder.

elin lannsjö

elin3

elin2

Elin Lannsjö har uppdaterat sin blogg med massvis av fint i veckan – men det är bilderna på hennes keramik som jag gillar bäst. Som de här t ex. Magiskt!

lovisa

Lovisa Burfitt har designat ett julklappspapper åt Gallerian i Stockholm – och samma papper säljs också till förmån för SOS Barnbyar. Kanske inte riktigt min kopp te rent estetiskt – jag är ganska traditionell när det kommer till julen – men jag gillar initiativet och nytänkandet. Och jag gillar alltid Lovisa Burfitt.

Spiced_parsnip_cake_2

Spiced_parsnip_cake_5

Spiced_parsnip_cake_4

Green Kitchen Stories har bakat en väldigt spännande – och otroligt vacker – kaka i veckan. Vad den innehåller? Palsternacka! Jag tänker att det blir som en sorts morotskaka fast på ett nytt sätt. Måste testas.

made by mary

linda lomelino

Och apropå mat så ger Made by Mary härliga julklappstips för den bak- & matintresserade på bloggen. Komplett med fina bilder och bra länkar.

novellix franska klassiker

Sen måste jag bara tipsa om en finfin nyhet som vi tagit in på Vintagefabriken. Nämligen de här helt ljuvliga pocketböckerna från Novellix på temat Franska Klassiker. Formgivna av prisbelönta Lina Bodén. Ett måste i bokhyllan – eller handväskan.

 bukett

bukett1

Avslutningvis tänker jag att den här bilden på december månads bukett av Lovely Life passar fint. Med de ljuvligaste av färger och en härlig kombination av blommor såsom anemon, hyacint, ranunkel, amaryllis och eucalyptus.

Hoppas ni haft en bra tredje advent!

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (5)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar