Annons
Annons

Finast i veckan; ny butik i Köpenhamn, en te-adventskalender och magiska bilder från Island

Det är lördag kväll och jag är hemma med en snorig liten vän som ligger bredvid mig och sover i soffan. Jag dricker kaffe, har tänt ljus och ska kolla på senaste Downton Abbey och har det faktiskt oförskämt bra just nu.

Annons

Har också lyckats sammanfattat vad jag tyckt varit Finast i veckan – denna vecka 43 – i bilder och ord. Håll till godo!

k1

k2

k3

Emma med bloggen Emmas designblogg tipsar om en ny butik som nyligen öppnat i Köpenhamn. Det är Københavns Møbelssnedkeri – mest kända för sina kök i väldigt hög kvalitet – som öppnar upp en fysisk butik vid namn The Shop Of The New. Där säljer de väl utvalda prylar för hemmet och som ni ser på bilderna ser det väldigt inbjudande ut. Även webbshopen är superfin med härliga och inspirerande bilder.

MG_7256

MG_7358

Min bloggranne Anna Malmberg har påbörjat ett projekt med nystartade företaget Born Collector. I veckan har de plåtat bilder till en kommande kollektion och det ser väldigt lovande ut. Born Collector kommer främst att sälja recyclade möbler och ting för hemmet och det ska bli spännande att se resultatet. Kul!

lotta agaton bok

l1

lotta agaton colorful bok

Och så har det avslöjats att proffsiga inredningsstylisten Lotta Agaton och duktiga fotografen Pia Ulin släpper i november sin gemensamma bok Colorful. En inredningsbibel där Lotta och Pia samlat de gemensamma jobb de gjort under de senaste 10 åren. Kommer att finnas att köpa hos Papercut bland annat. Något på önskelistan inför jul kanske?

Te-adventsaklendern-Foto-Emma-Shevtzoff_1

Te-adventskalendern-Foto-Emma-Shevtzoff_7

Och apropå jul så tipsar favoritbloggen Think Organic i veckan om den finfina Te-adventskaledern – som blev en succé redan förra året. Kalendern är  fylld med 24 olika svarta, röda och gröna teer – samtliga ekologiska och KRAV-märkta – där man alltså ska dricka en ny sort varje dag fram till julafton. En så himla bra idé! Återförsäljare hittar ni på Te-adventskalendern.se.

linda lomelino iceland

linda lomelino iceland

linda lomelino iceland

linda lomelino iceland

linda lomelino iceland

linda lomelino iceland

linda lomelino iceland

linda lomelino iceland

  linda lomelino iceland

Sist men inte minst – som ni ser – har Linda Lomelino varit på Island och tagit de mest magiska av bilder. Kunde inte begränsa mig till bara några enstaka bilder – det var för svårt att välja. Missa inte att gå in på Linda Lomelinos blogg och se dem allihop och läsa om hennes underbara resa.

Hoppas ni har en mysig helg!

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (6)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar