Annons
Annons

Året julklapp?

Jag tror att jag nyss kan ha köpt årets julklapp. Nämligen en get! Kolla in den här söta och viktiga filmen som biståndsorganisationen Action Aid gjort så kommer ni förstå. Tjejer som hejar på tjejer.

I think I just bought The Christmas gift – a goat.

Annons

The Swedish charity foundation Action Aid has created a short movie about why you also should buy one. Check it out here.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

 • Snaskebask

  Nej. Läs det här istället:

  Att betala för att någon organisation ska förse fattiga familjer i Afrika med getter och andra djur kanske känns som en god gärning men…

  Alla djur kräver ordentligt med näring, stora mängder vatten, skydd mot extrema väder och veterinärvård. Många av dessa grundläggande förutsättningarna och behoven för ett djur är en stor bristvara i stora delar av Afrika och i andra fattiga delar av världen. Om djuren inte utfodras, ges vatten och vårdas på rätt sätt kommer de att svälta ihjäl.

  Att ge bort djur till dessa regioner i Världen är enligt organisationen World Land Trust ”miljövänligt osunda och ekonomiskt katastrofala”.

  Djurhållning i många områden bidrar även till ökenspridning vilket i sin tur ger ytterligare försvårande förhållanden för den lokala befolkningen. Medan getter kan bidra med miljömässigt negativa effekter så är kor väldigt ekonomiskt betungande. Ett mjölkproducerande djur behöver upp till 90 liter vatten om dagen, en stor mängd mat och veterinärbehandlingar att täcka problem såsom diarré, mjölkstockning och hälta.

  Mjölkbönder i Europa får stora bidrag för att subventionera sin ”produktion”. En genomsnittlig mjölkbonde i England får mer än 300 000 kronor om året från Europeiska skattebetalare men ändå är det tufft att få allt att gå runt. Om vi behöver den typen av subventioner för att få ekvationen att gå ihop här i västvärlden, hur kan vi förvänta oss de fattigaste människor på jorden att klara sina ”djurgåvor”? Experter uppger att det är många gånger mer effektivt att använda tillgängliga jordbruksresurser – mark, arbetskraft, vatten – att föda människor direkt, snarare än att ge dessa värdefulla resurser till en ohållbar djurhållning.

  Vi uppmanar allmänheten att inte skänka pengar till organisationer som gör reklam för ”djurgåvor”. Om ni vill skänka pengar till välgörenhetsorganisationer som hjälper människor i svåra förhållanden i fattiga länder rekommenderar vi Vegfam – http://www.vegfamcharity.org.uk

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar