Annons
Annons

7 tips till påskdukningen.

Jag har samlat på mig lite inspiration till påskdukningen, i min Pinterest– mapp som heter Easter, de senaste dagarna. Om det är något jag älskar så är det fantasifulla dukningar. Önskar att det fanns fler böcker på detta tema som tog det hela ett steg längre för det kan vara så himla fint.

Annons

Visst, en servett och en bukett blommor på bordet kan verkligen göra mycket för känslan men jag gillar när man ansträngt sig ännu mer och verkligen låtit fantasin flöda. Och det behöver inte alltid vara så komplicerat.

Här kommer mina 7 favoriter för påskdukningen:

påsk, påsk 2012, easter, påskdukning, dukning påsk, dukning påsk 2012, dukning påsk vintage, fest påsk, middag påsk, påsk Volang, påsk ELLE Interiör, easter table setting

Fokusera på en färg (gult känns som en given färg såhär i påsk) och utgå från den när du dukar. Påskliljor är oftast väldigt billiga och slår ut efter bara en timme i vatten och håller sig sedan fina ett bra tag. Lägg en eller flera  i en servett bredvid tallriken och låt gästerna ta med buketten hem som en give away.

Bind några enkla band runt servetterna för att skapa en mer personlig känsla och för att få in mer färg i dukningen. Det behöver inte vara samma färg på alla utan det är bara roligt och fint att blanda lite tycker jag.

påsk, påsk 2012, easter, påskdukning, dukning påsk, dukning påsk 2012, dukning påsk vintage, fest påsk, middag påsk, påsk Volang, påsk ELLE Interiör, easter table settingpåsk, påsk 2012, easter, påskdukning, dukning påsk, dukning påsk 2012, dukning påsk vintage, fest påsk, middag påsk, påsk Volang, påsk ELLE Interiör, easter table setting

Vackra, udda äggkoppar och vaser är superfina att använda på bordet. Funkar lika bra med blommor man plockat själv som med sådana man köpt. Eller använd äggen som en del av din påskdukning! Antingen kan man ställa ut en massa olika i udda äggkoppar på bordet så alla får välja sin favorit eller, om man har tillgång till en lika fantastisk ägghållare som på bilden, kan man använda den som en slags centerpiece på bordet.

påsk, påsk 2012, easter, påskdukning, dukning påsk, dukning påsk 2012, dukning påsk vintage, fest påsk, middag påsk, påsk Volang, påsk ELLE Interiör, easter table setting

Lägg en enkel kvist och ett ägg över servetten på tallriken. Eller varför inte en påsklilja?

Matcha färgen på äggen med ditt porslin, som man gjort här. Stilrent och tjusigt på samma gång!

påsk, påsk 2012, easter, påskdukning, dukning påsk, dukning påsk 2012, dukning påsk vintage, fest påsk, middag påsk, påsk Volang, påsk ELLE Interiör, easter table setting

Eller använd ett ägg istället för ett traditionellt bordsplaceringskort. Det är bara att skriva med en tuschpenna på ägget och så är det klart. Smart va?

Hoppas ni får en riktigt fin påsk allihop!

Here are some of my best tips for your Easter decorations and Easter tablesettings. It doesn’t have to be complicated and expensive to be pretty. Have a lovely Easter you all!

Källan till alla bilder hittar ni här/All sources for the pictures you’ll find here.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

  • Annika

    Gillar verkligen den översta bilden. Gult är fint!

  • Annika

    Glad påsk förresten!

  • Zjenia

    Hm… påskliljor är väldigt giftiga… inte bra för nära maten?

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar