Annons
Annons

5 löften inför hösten

Hej på er! Nu är jag tillbaks i Sverige och Stockholm och är redo för att hugga tag i den annalkande hösten på riktigt. Ser väldigt mycket fram emot den men är också väldigt tacksam över att jag fick komma iväg en vecka och verkligen ladda batterierna. Tänkte att jag skulle kickstarta det hela med en lista på 5 löften jag har inför hösten. Häng gärna på om ni vill!

Annons

1. Blogga bättre

Är så väldigt sugen på att blogga mer – och framför allt bättre. Och mer bättre menar inte nödvändigtvis oftare, utan snarare att jag vill skapa mer eget innehåll. Kanske dela med mig av mitt favoritrecept, ett DIY eller bara berätta om något jag tycker speciellt mycket om just nu. Har lite dåligt självförtroende när det kommer till just fotograferingsbiten men hoppas på att kunna få lite mer kött på benen under nästa helgs roliga workshop At the Table (om ni minns?).

tine k home

2. Börja övningsköra 

Ett projekt jag velat ta mig an länge men verkligen hoppas på att kunna förverkliga denna höst. Ska verkligen försöka planera in det här i schemat. Jag kommer antagligen aldrig att köpa en egen bil (verkar så dyrt och omständligt) men bara friheten i att kunna hyra/låna en och dra iväg på en roadtrip med familjen vore en dröm. Det är en målbild om något.

vintage car

3. Träna

Åh vilken trist punkt. Jag vet. Men jag behöver verkligen bli stark i kroppen igen efter att ha jobbat hårt i många år och sedan haft en tuff graviditet på det. Tänker mig att jag ska fortsätta cykla till jobbet, kanske gå hem därifrån i bland, simma och kanske pilates på det någon gång i bland. Hoppas på att det kommer göra susen för min ofta så trötta rygg. Och så kanske jag kan hitta tillbaks till en stil jag känner mig bekväm i igen. Lite mindre 50-tal och lite mer 60-tal tänker jag mig. Som hos Orla Kiely t ex.

  orla kiely aw   orla kiely aw

4. Vara mer kulturell

Och med kulturell tänker jag mig följande; läsa mer böcker, skriva mer (kanske någon form av dagbok?), gå på teater, bio och utställningar. Sådant som lätt faller bort men som kan förgylla vardagen så himla mycket. Ska också dra ihop min lilla bokklubb igen – så att vi ska kunna inspirera och peppa varandra till att läsa mer.

höst

5. Gå en kurs i blomsterbinderi 

Jag vill så väldigt gärna gå en form av floristkurs. Lära mig binda buketter, ta hand om blommorna jag köper och kunna skapa härliga blomsterarrangermang till dukningar och annat. Har haft svårt att hitta någon som passar mig så kanske får jag ta och arrangera en egen sådan på Vintagefabriken. Någon som vill komma då?

brooklyn flowers

Tror att det kommer bli hur bra som helst det här!

Klicka på bilderna för att komma till källorna.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (8)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

 • Ellinor From

  Jag kommer gärna om ni ordnar en blomsterbinderkurs. Har precis som du en önskan om att gå någon floristutbildning, men svårt att hitta någon bra här i närheten.

  • Åh vad kul att höra! Då ska jag verkligen försöka få till något. Tack för din kommentar!

  • Åh vad kul! Lovar att hojta när det lanseras!

 • Anette

  Måste bara säga;
  Du får gärna blogga mer eftersom varje inlägg är en sann njutning att läsa, men du behöver verkligen inte ha som mål att ”blogga bättre”! Du har en helt perfekt komponerad blogg och är en av mina absoluta favoriter. Dock skulle det såklart vara extra roligt om du ville publicera fler egna bilder (som du nämner som mål). Vågar slå vad om att dina foton är lika fina som dina texter.

  Kram,
  Anette

  • Men alltså TACK! Vilken superfin kommentar som värmer så. Tack för att du läser!<3

 • Ulrika

  Hej Linda! Har själv börjat övningsköra i veckan och har idag haft min första lektion. Har försökt börja köra ett flertal gånger men det har runnit ut i sanden. Är 30 år och har skjutit upp detta då det har varit ett mentalt hinder för mig som jag insett att jag måste ta tag i. Särskilt med ett barn på snart 6 månader och bor utanför ett litet samhälle. Lycka till med ditt!

 • OM jag skulle vilja komma på binderi-kurs? Mer än gärna. Att dessutom få se vintagefabriken samtidigt hade ju bara varit ett stort pluss. Typiskt bara att Stockholm är så långt borta.

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar