Annons
Annons

5 bästa tipsen för att inreda balkongen/uteplatsen

Jag fick nyss ett så roligt uppdrag – utanför jobbet faktiskt. Jag ska styra upp gården i föreningen där vi bor – som i nuläget inte är mycket att hurra för. Just nu är det endast förvaring för cyklar och sopor och jag ser framför mig att det finns så himla mycket potential där – för att skapa en härlig plats att vara på under soliga eftermiddagar och ljumna kvällar.

Ser SÅ mycket fram emot detta och självklart har jag kollat runt efter inspiration i min favoritkälla; Pinterest (följ mig gärna där förresten!)

Här kommer mina 5 bästa tips för att inreda balkongen/uteplatsen.

Annons

Matta/golv

balkonggolv

uteplats

En fint mönstrad plastmatta, trall eller klinkerplattor gör att balkongen och uteplatsen känns mer som ett rum – och bidrar till en varmare och mer ombonad känsla. Själv har jag hittat en fin plastmatta till balkongen hos Ellos och även Brita Sweden har superfina mattor.

Härliga sittplatser

Chair by Petra Bindel

uterum

Någon härlig rottingfåtölj – eller kanske dagbädd för den som har plats med det – gör uteplatsen så mycket härligare. I en sådan kan man sitta och läsa och njuta av livet långt in på hösten dessutom! Fina rottingfåtöljer finns bland annat på Granit just nu.

Planteringsbord

DW_Urban-odling_portfolio

gardening

plantera

Skapa din alldeles egna kryddträdgård hemma! Med hjälp av ett planteringsbord blir det enkelt att odla mycket på liten yta – dessutom är det ett så väldigt fint inslag i  en grönskande miljö. Planteringsbord finns att hitta hos de stora kedjorna. Den pysslige bygger ett eget med hjälp av två träbockar och enligt samma princip som t ex Sofia på Mokkasin gjorde när hon byggde sitt bord.

Hängande växter

krukor

spalje-pinnar-grenar-06-matildigt

Att hänga växter på väggarna är ett bra trick för att få uteplatsen eller balkongen att kännas inramad och mysig. Armeringsnät är enkla att fästa på väggen – och sedan kan klätterväxterna få växa fritt! Bra tips på klätterväxter är humle, klematis och vildvin.

Textilier

uteplats

textil

Textilier i form av kuddar och filtar gör också mycket för att göra ge en varm känsla. Välj gärna mönstrade textilier och mixa och matcha! Den pysslige syr sina egna dynor och kuddar av fina vintagetyger.

Lycka till med att fixa fint på balkongen och uteplatsen nu!

Klicka på bilderna för att se källan.

Tips! Missa inte att följa mig på Instagram och Facebook för inspirerande bilder, vintagetips och mycket mer.  

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar