Annons
Annons

48 timmar i Jönköping

Bilder från vår visit i Jönköping kommer här! Med finheter som Tändsticksområdet, ett besök i butiken Finakademin och utslagna krokus.

hemma

Vi bodde hos våra fantastiska vänner Marlene och Claes. Kolla så fint de hade de i köket! Älskar tavlan och mixen av porslin.

Annons

Kvällen när vi kom dit lagade de mat till oss och sen lämnade de oss för att ha hela lägenheten för oss själva. Lyxigt värre!

j6-900x1350

Dagen därpå började vi med att göra stan. Eftersom vi var uppe med tuppen var det ganska folktomt än så länge.

j8

Våren hade kommit!

j7

Krokusen hade slagit ut och bredde ut sig.

j9

Vi hittade en rolig Myrorna-butik där Chaplin gick loss och provade hattar.

j10

Allt klär en skönhet eller vad är det man säger?

tandsticksmuseet

Tändsticksområdet var min favoritdel av Jönköping. Så välbevarat och fint! Med Tändsticksmuseet som utgångspunkt. Det var nämligen här som tändsticksindustrin började för ungefär 150 år sedan.

j4

Vi var tvungna att gå in och kika.

j2

Och Chaplin fick pyssla.

j01

Mitt över gatan låg en annan favorit.

j15

Butiken Finakademin. Med  hur mycket fint som helst!

j14

j13

Och i en alldeles ljuvlig butikslokal dessutom. En riktig favorit helt klart. Vi hittade en poster från Fine Little Day, några grytunderlägg med klöverblommor och väldigt goda kakor som fick följa med hem.

j1

Sen var det dags för lunch! Jag åt en MAGISK fisksoppa. Med kokosmjölk, färskpotatis och räkor. Ljuvligt.

j5

Dagen därpå besökte vi ett annat museum – Länsmuseet i Jönköping. Där har de en fast utställning med John Bauers samlade verk. (Han är nämligen född i Jönköping fick jag lära mig under den här helgen).

chaplin

Och det bästa av allt? En hel garderob med kläder – uppsydda med inspiration från böckerna – som man fick låna och klä ut sig. Jag kan meddela att trollbarnet på bilden var mycket nöjt.

 Och det var den helgen det!

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar