Annons
Annons

3 bokhyllor av inspireras av

Jag blev så inspirerad av bloggaren Mari Strenghielms senaste projekt – att måla sin bokhylla i samma färg som väggar och lister – att jag fick lite dille på det här med bokhyllor. Älskar verkligen bokhyllor och tycker att det kan sätta känslan för ett rum på ett så himla härligt sätt.

Hemma hos oss har vi använt oss av ett ELFAsystem (man kan skymta det lite här) och byggt in både TV, stereo och böcker i det. Men nu blev jag superinspirerad på att plocka ner allt och börja om igen. Och kanske måla också…

book shelf

books

Så här ser det alltså numera ut hemma hos Mari. Tjusigt va?

book shelf over door

Hittade också denna varianten där man endast låter bokhyllan vara på ena sidan – och över dörren. Gillar! Tycker också om tanken på att ha en eller flera hyllor med blommor eller diverse prydnadssaker för att skapa ett lugn i hyllan.

Bild via Historiska Hem. Foto: Boukari

nina perssons hem

Sist men inte minst kom jag att tänka på den här favoriten; från Nina Perssons gamla hem i Malmö. Antar att det också är en form av platsbyggd bokhylla. Eller om det kanske tidigare var en typ av garderob som tagit bort dörren från?  Gillar det massor hur som!

Bilder via Mäklarhuset.

Vilken är er favorit?

 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (10)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

  • Monica Kallin-Ticconi

    Mari Srenghielms,alla dagar i veckan 🙂 Hon är fenomenal 😉 Personligen gillar jag inte bokhyllan bara på en sida, eftersom rummet visuellt ”tippar” åt ena hållet och det stör en inredningsnörd som mig 😉 Bokhyllan i väggen är ett utmärkt sätt att använda en igenstängd dörr, som jag antar att detta är och den är också väldigt fin om nu råkar ha en sådan eller en nisch av något slag 🙂
    Kram,Monica i Rom

  • Alltid SÅÅÅ fine bilder!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar