Annons
Annons

15 saker jag hoppades på inför 2014 – och vilka av dem som blev av

Hej på er! Och gott nytt år! Hoppas det börjat bra för er.

Häromdan hittade jag ett inlägg jag skrev förra året vid den här tiden. Det var en lista på 15 saker jag hoppades skulle hända under 2014. Tycker det känns så himla fint att ta fram den nu och kolla vad som blev som jag ville och trodde – och vad som inte blev det.

1. Att min familj ska få vara vara frisk och lycklig.

Tyvärr är en nära släkting – som jag tycker himla mycket om – väldigt sjuk och det har präglat året en hel del. Och kommer antagligen också att påverka det här. Men annars har vi haft tur i det avseendet.

2. Att mina vänner ska få vara friska och lyckliga. Och få allt det jag vet att de drömmer om.

Och det var precis vad de fick! Emma och Lollo – två av mina närmsta och finaste vänner – fick båda två sina önskningar uppfyllda och har haft bebisar växandes i magarna under den största delen av 2014. Lollo fick träffa sitt underverk för första gången i december och Emma kommer få träffa sitt i mars. Lyckan i det alltså!

3. Att Vintagefabriken ska få växa och blomstra. Kanske till och med få en ny (och större) lokal.

Nja. En större lokal var inte så aktuellt med tanke på att jag hade Chaplin att ta hand om under hela året och Emma och Lollo hade fullt upp med sina magar. Det får blir i framtiden. Men visst har det blomstrat! Vi har öppnat en webbshop som går jättebra – och är underbart rolig att jobba med – och våra möhippor och kurser fortsatte att locka massvis med folk. Hur kul som helst. Ser fram emot massvis med spännande i Vintagefabriken under 2015.

ö1

4. Att jag ska vara en bra mamma åt Chaplin.

Ja det tycker jag faktiskt att jag varit. Även om det här första året varit tufft, tröttsamt och utmanande många gånger tycker jag att jag (och David så klart) gjort ett himla fint jobb.  Och det här nya livet som förälder känns det som att jag börjat få kläm på lite grann nu i alla fall! 

5. Att få börja jobba med projekt i mitt egna företag igen och få en lite stadigare inkomst. Och att bli modigare på att hitta och genomföra jobb själv.

Den här punkten har jag inte riktigt lyckats med. Men jag känner verkligen inte att det gör något. Att försöka få ihop vardagen med att vara nybliven mamma, blogga här på ELLE Decoration och att ta hand om Vintagefabriken har både räckt och blivit över kan jag säga. Hade inte orkat eller hunnit med en grej till haha. Det får bli 2015 års utmaning istället!

prjekt

6. Att vi får en ny regering.

Och det fick vi. Hurra för det! Även om det politiska läget kanske inte blev vad jag hoppats på kommer det bli till det bättre snart. Det tror och hoppas jag.

7. Att komma i form igen efter graviditeten. Både i fråga om styrka, kondition och hur den ser ut. Självförtroendet får sig en liten törn när inga kläder i garderoben längre passar (eller helst plötsligt inte sitter fint alls längre).

Och ja det har jag lyckats med. Även om det tog sin lilla tid. Men någon träning har jag inte hunnit med. Men snart så. Är faktiskt väldigt peppad på det. Tänker mig pilates. Någon som testat?

frankrike emmas vintage

8. Att få resa. Helst till New York men gärna också till den franska landsbygden eller Portugal.

Inget New York under 2014 (heller) men väl en resa till Köpenhamn, en till Gotland och en till Strömstad. Och så en ljuvlig, svensk sommar på det!

9. Att fortsätta få jobba ihop med mina bästa vänner.

Ja! Som tur var. 

10. Att få umgås mer med min kille och att vi ska hitta tiden att bara vara vi två då och då igen.

Även om vi fått komma iväg, bara vi två, då och då så tror jag att den största behållningen varit att vi lärt oss att umgås på nya sätt under det här året som gick. Att verkligen ta tillvara på de där timmarna när Chaplin somnat och ”vår” kväll börjat. Och att njuta av det lilla på något sätt. Som en middag på balkongen, att senaste avsnittet av favoritserien finns att kolla på – och inte att förglömma – de där nätterna med sömn.  

linda och david

11. Att bli bättre på att fotografera. (Hoppas på att få lära mig massor när Emily Dahl håller kurs i fotografering på Vintagefabriken i januari).

Jag har försökt att fotografera så mycket jag bara kunnat men jag vet då inte om jag blivit så mycket bättre på det. Måste öva mer! Men Emily håller ju fler kurser i vår så jag ska göra mitt bästa för att vara med på ett hörn där.

12. Att våren kommer tidigt.

Som jag minns det gjorde den det. Och det var underbart!

vår

13. Att Volang-bloggen ska bli större och bättre och ännu roligare att skriva och läsa.

Ni har blivit ganska så många fler som läser och det är så himla kul! Tack för att ni tittar in här titt som tätt. Och så verkar det också som att mina nya inlägg Tisdagstipset och Finast i veckan faller er i smaken. Så kul!

14. Att ha tid att fixa mer hemma och att genomföra alla de roliga projekt jag har i mitt huvud. Som tapeten i köket, att måla pinnstolar i den här blå färgen och att rensa ur – och delvis förnya – garderoben. Min bästa inspiration till hur jag vill att det ska se ut hemma är fortfarande Nina Perssons gamla lägenhet i Malmö. Helt underbar!

Ja men det tycker jag att jag lyckats med. Tapeten är på plats. Öppna hyllor och pinnstolar likaså. Och garderoben är utrensad. Och dessutom målad (ska visa er snart)!

nina1

15. Och sist men inte minst. Att ni fortsätter titta in här och fortsätter lämna era fina kommentarer och hejarop. Ni är bäst!

<3.

I veckan som kommer tänkte jag knåpa ihop en lista inför 2015. Det blir liksom lite av ett tidsdokument det här och jag gillar det. Vad har ni för önskningar, drömmar och förhoppningar inför 2015? Om ni skriver en egen lista får ni gärna kommentera här så jag kan läsa!

translation

Hi there! I hope you had a lovely New Year’s eve and that 2015 gave you a good start.

Here are 15 things I wished for would happen in 2014 – and how they really turned out. Click the translation button for reading it in your language. And click the pics to see the sources – as usual.  

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (4)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

 • FinallyLisa

  Åh. Jag har samma tradition fast i min kalender. Jag börjar varje ny kalender med att skriva mina förhoppningar och sådant som jag vet ska hända. Allt från stundande vänners bröllop till planer med företag och familj och vardagsliv. Detta året hoppas jag att vi kan flytta till större så att jag kan ha ateljé hemma och M en egen sängkammare och så det bästa: öppna magasinmini.se men det händer ju redan IMORGON!! Tack för din fina blogg Linda!

  • Det låter ju superbra. Bra grej! Ateljé hemma låter som en dröm. Och GRATTIS till webbshopen. Härligt jobbat! Kram

 • Amanda

  Fortsätt som du gör, din blogg är fantastiskt 🙂 Stor kram och ett Gott nytt 2015 önskar jag dig

  • Åh vad fin du är. Tack snälla! Och detsamma till dig Amanda!

 • Pingback: En lista: 15 saker jag hoppas på inför 2015 | Emmas Vintage()

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar