Annons
Annons

10 bilder från ett vintagehem

Förra fredagen var jag – ihop med mina vänner Emma, Louise, Nika och

Annons

Sofia – i Enskede. Vi var hembjudna till Pia – som driver barnmärket Fluga Barnvintage för att kika på hennes vintageskatter.

Och inte nog med att hon hade plockat fram de mest underbara barnkläderna, skorna och leksakerna – hon visade sig bo i det härligaste vintagehemmet jag sett. Emma tog massvis med magiska bilder som jag fått låna. Kolla bara!

fluga barnvintage9

På nedervåningen hade Pia plockat fram alla de saker hon tidigare sålde i sin fysiska butik vid Mariatorget – men som nu fått på bo vinden.

fluga barnvintage10

Jag och Lollo klarade inte av tanken på att de skulle behöva flytta upp på vinden igen. Vilket gör att jag – med glädje – kan avslöja att vi på Vintagefabriken kommer ta hand om en stor del av dessa finheter inom kort…

fluga barnvintage8

Vi botaniserade bland allt fint och plockade på oss den ena skatten efter den andra. Jag köpte en underbar vårjacka till Chaplin som ni kan se på min instagram.

fluga barnvintage7

Sen slog vi oss ner i köket. På bilden ser ni Emma och vår kompis Sofia som var på besök från Göteborg.

fluga barnvintage6

Pia och Lollo i det magiska köket. Som något hämtat ur en film.

fluga barnvintage2

Efter att vi fikat en stund gick vi upp en trappa. Där fick vi kika in i sovrummet och jag hittade ljuskronan från mina drömmar i taket.

fluga barnvintage3

Kolla vilken underbar väggfärg i ett sovrum!

fluga barnvintage1

Så många vackra detaljer överallt.

   fluga barnvintage4

Det härligaste måste ändå ha varit barnrummet. Som var alldeles magiskt och så där fantastiskt Maria Gripe-drömmigt. Fick massvis med inspiration och idéer att ta med mig hem!

fluga barnvintage5

Och det bästa av allt? Här bodde 3 st barn i samma rum.  Tack vare en våningssäng och lite kreativitet. Så väldigt skönt att se  – som en motvikt till hetsen om att man måste flytta till hus eller stora lägenheter bara för att man får barn. Ganska så tänkvärt om ni frågar mig.

Tack för lånet av de fina bildernaEmma och tack för en underbar förmiddag hos dig Pia!

Lovely pics by my friend Emma from a beautiful vintage home in Stockholm that belonged to Pia Wiik. It was so inspiring to spend a few hours here!

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (17)
PINNA (0)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: [email protected]

Portfolio

VintagefabrikenAnnons

 • Julio Chang

  Hej Linda, det glädjer oss att du trivdes under ditt besök på Pigalle.
  Vi hoppas att du kommer på återbesök snart!

  Med vänliga hälsningar,

  Julio Chang – Hotel Pigalle
  http://www.hotelpigalle.se

 • ”Maria Gripe-drömmigt” – spot on! Så himla himla fint hus <3

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar