Annons

Inlägg taggat med 70-tal

Inredning – allmänt Publicerad 09 februari 2012

Hemma hos Klara Bothén.

Via Design Sponge hittade jag de här bilderna från designern Klara Bothéns hem. Det är lite som ett dockhus tycker jag, på ett bra sätt. En massa fina, små detaljer överallt och med behagliga färgklickar lite här och var. Särskilt förtjust är jag över skåpet i köket och den blå färgen på väggarna i samma rum. Sen måste jag också säga att det är hemskt skönt att se ett hem utan dyra parkettgolv utan med ett slags laminatgolv istället. Även om jag själv tycker att det är himla, himla fint med just parkettgolv så är det faktiskt inte det de flesta har hemma i sina lägenheter. Håller ni med mig? Här kan ni se mer av Klara och här hittar ni hennes fina blogg.
Och förresten, apropå något annat inspirerande, vad roligt att så många av er ville följa mig på Pinterest! Det känns kul. Jag ska lägga till er med så vi kan inspirera varandra.

I found these pictures via Design Sponge the other day. They’re of the designer Klara Bothéns’ home. It looks a bit like a dollhouse, I think, in a good way. With a lot of fine, small details everywhere and with pleasing splashes of color here and there. I’m particularly fond of the cupboard in the kitchen and the blue color on the walls of the room. Then I must also say that it’s awful nice to see a home without the expensive parquet floor but with a kind of laminate flooring instead. Although I think it is amazingly nice with just hardwood floors, it’s actually not that most people have at home in their apartments. Do you agree with me on this?

Foto: via Design Sponge.

Annons
Inredning – allmänt Publicerad 30 januari 2012

Boktips: Modern vintage style.

En av mina absoluta favoritstylister Emily Chalmers har, tillsammans med en av mina bästa fotografer Debi Treolar (bara en sån sak)  nyligen gett ut en bok jag fick syn på i London. Jag hade redan så mycket i mitt bagage att jag inte kunde köpa den där och då, men jag beställde den igår faktiskt. Den heter Modern Vintage Style och är uppföljare till Modern Flea Market Style från 2005. Boken är full av fina detaljer, färger, personliga och roliga lösningar och en massa, vackra vintageprylar och i mina ögon är varenda sida i den helt magisk. Det får blir dagens boktips helt enkelt. Här är ett litet smakprov på hur den ser ut:

Jag skulle själv aldrig kunna ha såhär mycket mönster och färger men jag gillar att tänka att jag skulle kunna och jag älskar att bara ta in känslan och energin det ger.

Gulligt.

Älskar collaget på väggen med alla vykorten i vintagestil.

Kolla koffertarna till höger, en galen idé men ack så fint.

Böcker i inredningen funkar alltid tycker jag, ju fler desto bättre.

Foto: Debi Treloar via Oh Joy! och Bright Baazar.

Here are some pictures from a book I saw in London and which I ordered the other day. I’m totally in love with it since I love the vintage style and also the stylist, Emily Chalmers, is one of my favorites and so is the photographer Debi Treloar. The book is called Modern Vintage Style.

Annons
Inredning – allmänt Publicerad 24 januari 2011

mary and max.

Har ni sett den här filmen då? Ni borde göra det. Den är smart, fin, snäll, tänkvärd och rörande. Har sett den två gånger nu för jag gillar den så mycket. Tycker mycket om de röda färgklickarna mitt i allt det mörka, de vackra tapeterna, skrivmaskinen och de andra 70-talsinspirerade detaljerna.