Annons
Annons

3 recept på fantastiska tryfflar att ge bort i present

I våras gjorde jag ett jobb för en tidning på tema ätbara presenter. Perfekt för alla festligheter i sommar! Vad kan väl passa bättre än att göra egna, lyxiga tryfflar eller praliner att ge bort? Här kommer 3 fantastiska recept på lyxiga tryfflar och praliner att ge bort till någon du tycker om. Eller att äta själv för den delen! (Min favorit är tryffeln med citron – den är verkligen helt magisk).

Chokladtryffel med mint by Emily Dahl

Lyxiga tryfflar med mint eller kakao

Du behöver:

1 dl vispgrädde, 1 msk honung, 200 g mörk choklad av god kvalitet (60-70% kakaohalt), 30 g smör

Gör så här:

Värm grädde och honung i en kastrull (grädden ska inte koka utan endast värmas upp). För att göra minttryffel; tillsätt några droppar mintessens och för att göra kaffetryffel; tillsätt 2 tsk snabbkaffe. Finhacka sedan chokladen. Ta av grädden från plattan. Addera chokladen till den varma grädde och låt den smälta ner. Rör tills du har en jämn smet. Häll upp i en bunke och låt svalna ca 2 timmar i kylskåp. Forma sedan till bollar och rulla i florsocker (för minttryffeln) eller kakao (för kaffetryffeln).

Amelia choklapraliner 2016 skisser Foto Emily Dahl-14

Citrontryffel med vit choklad

Du behöver:

250 gram vit choklad, 1 dl grädde, skalet från 1 st citron, några droppar citronessens, strösocker till garnering

Gör så här:

Värm grädden tills den precis ska börja koka. Hacka under tiden chokladen fint och riv skalet på citronen. Ta av grädden från plattan och rör ner choklad, citron och citronessens. Blanda tills du har en jämn och fin smet. Låt svalna i kylen i minst två timmar. Rulla sedan till bollar och doppa i strösocker. Förvara kallt.

Chokladpraliner Foto Emily Dahl

Presentpraliner

Smält 200 g av din favoritchoklad (t ex Toblerone, Geisha, Mintkrokant eller Noblesse) i ett vattenbad. Fördela sedan i formar och ställ i kylen i minst 2 timmar. Knacka ut dem och ge bort till någon du tycker om!

Psst. Här hittar ni finfina tips på hur man kan vika sina egna askar och lägga godbitarna i;

DIY; Vik dina egna pappersaskar.

Foto av Emily Dahl

Styling och recept av mig

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (33)
PINNA (5)

volanglinda_presentationsbild

Jag heter Linda och jobbar som frilansande stylist inom inredning och mat. Jag driver också webbshopen och butiken Vintagefabriken ihop med min vän Louise Lemming och är en av upphovsmakarna till boken Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester (Norstedts 2013).

Jag bor i Stockholm med min kille David och vår son Chaplin (född 2013). Den här bloggen handlar om allt det ovan nämnda samt min vurm för vintage, inspirerande miljöer, recept och resor till stora städer.

Välkommen hit! Vill du anlita mig för uppdrag eller föreläsningar? Skicka gärna ett mail till adressen nedan.

Kontakt: volanglinda@gmail.com

Portfolio

Vintagefabriken



Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar